44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

ניוקי אספרגוס וערמונים

11/01/2017

מי אומר שניוקי צריך לקנות כשמכינים ניוקי לפי הכללים אפשר להגיע לניוקי מושלם ולקבל וואווו מהסועדים ומחמאה שזה ניוקי סוףףףף.תמיד רציתי להגיע לרמת הניוקי של דודה לאה ז"ל(אחות סבתי) שהיתה אלופה בניוקי ותמיד שהגיעה לבקר את הורי היתה מגיעה עם שקיות ניוקי מוכנות.רק בלי הרוטב.הפעם הזו הגעתי להשג הניוקי כמו שאמרו הסועדים היה סוףףף.אל תגידו לעולם לא אכין ניוקי .זה בכלל בכלל לא קשה ולא מי יודע מה עבודה מסובכת .אם תלכו לפי ההוראות תצליחו ובגדולל.כי ניוקי זה טעיםםםם.וכל מאמץ שווההה.מרוב שהתלהבו מהניוקי שכחתי כמעט לצלם ממש בדקה ה90 העמסתי לצלחת וצילמתי.גם תמונה ומתכון איך דודה לאה הכינה (ללא רוטב וללא גבינה) פשוט וטעים שמיד אחרי הבישול ניתן לנשנש ותאמינו לי שמנשנשים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה הניוקי של דודה לאה מטוגן קלות בפרורי לחם עם חמאה

 

 

 

מה צריך ל5 מנות ניוקי מכובדות:

1 ק"ג תפוחי אדמה

מלח

כוס וחצי עד שתי כוסות קמח

ביצה אחת

צרור אספרגוס חלוטים במים

שתי שקיות ערמונים בווקום

2 קופסאות שמנת מתוקה לבישול 15%

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

קורט מלח, קורט פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט

להגשה:

גבינת פרמזן מגורדת( לא חובה)

אופן ההכנה:

1 שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר גדול. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממליחים אותם ב2 כפות מלח וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה. מסירים מהאש, מסננים וקולפים (תעשו את פעולת הקילוף עם כפפות כדי לא לשרוף את כפות הידיים )

2 מגררים את התפודים במגרדת גסה /או במועך תפוחי אדמה {בשום פנים ואופן לא במעבד מזון מה שיצריך הרבה קמח ויעשה את הניוקי דחוס } מניחים לפירה להתקרר.

 3   מפזרים כוס קמח מעל תפוחי האדמה ויוצרים גומה במרכז,שוברים לתוך הגומה את הביצה ומפזרים כפית מלח. באמצעות מזלג מתחילים לטרוף את הביצה שבגומה ולאט לאטאופפים לתוךשלולית הביצהעוד ועוד מתערובת הקמח והתפודים שמסביב.כשהתערובת מתחילה להתגבש לגושים, ממשיכים עם הידיים לאגד את הכל לגוש אחד.

מוסיפים כף אחר כף של קמח ולשים עדשכל הפרורים על משטח העבודה מתאחדים לבצק אחיד ולא מאוד דביק, מוסיפים קמח לפי הצורך כדי שהבצק לא ידבק לידיים(אני השתמשתי בכוס ושלושת רבעי) לא להוסיף יותר מידיי קמח.

זהווווו יש בצקקק ואתם הצלחתם במשימה sad

4  מחלקים את הבצק ל5--6 חתיכות על משטח מקומח מגלגלים כל חתיכה לנחש בעובי-2- 1 ס"מ .

5 חותכים את הנחש לחתיכות של 1.5 ס"מ -2 ומניחים אותם על מגש מקומח.

בשלב זה אתם יכולים להקפיא את הניוקי כמו שהוא על המגש לשעתיים. ואחר כך להכניס לשקית ולהקפיא.ולהוציא לפני השמוש.

6 בישול הניוקי והרוטב:

מרתיחים מים בסיר עמוק ממליחים בכף מלח כשהמים רותחים מכניסים כ15 יחידות ניוקי (לא לשים הרבה ניוקי כי אז הניוקי לא יתבשל באחידות.)כשהניוקי צף הוא מוכן (לא מפשירים את הניוקי הקפוא, מטילים אותו קפוא למים הרותחים) מוציאים בכף מחוררת למסננת (חס וחלילה לא שוטפים) או לרוטב שהכנתם.סיימתם עם הנגלה הזו תוסיפו שוב למים הרותחים 15 ניוקי עד שהם צפים. וכך עד סיום כל הניוקי אם אתם רוצים את כל הניוקי.{ הניוקי הקפוא נשמר היטב במקפיא חודשיים לפחות כמובן לא מבושל}

מגישים עם רוטב ומפזרים מעל גבינת פרמזן

  הכנת הרוטב:הכמות של הרוטב מספיקה לכל כמות הניוקי.

במחבת גדולה ממיסים חמאה ושמן (זהירות לא לשרוף) על אש נמוכה מוסיפים את השמנת לבישול ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לסף רתיחה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את האספרגוס והערמונים .מוסיפים את הניוקי מערבבים בעדינות מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב עדין. ומגישים מיד כשמלמעלה אפשר לפזר גבינת פרמזן מגורדת.

לרוטב לא מסובך בלי קישקושים

לקצת פחות מחצי כמות הניוקי:

1 שמנת מתוקה להקצפה

קורט אגוז מוסקט- חצי כפית מלח- חצי כפית פלפל שחור - כפית א' שום.

מחממים על אש נמוכה עד סף רתיחה את השמנת והתבלינים ושמים בפנים את הניוקי מבשלים על אש נמוכה כ3 דקות.אפשר להוסיף רוטב פסטו .

אוכלים יותר נכון להגיד טורפיםםם ונהנים

הניוקי של דודה לאה הכי הכי טעים בעיני:

במחבת רחבה שמים 50 גרם חמאה חלבי // לפרווה מחמאה // שמן קנולה

מוסיפים כוס פרורי לחם טחונים דק מעט מלח מטגנים את הפרורים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד ,מוסיפים את הניוקי וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

heart ככה זה ממכר לא תפסיקו לזלולsurprise

מגישים כמו שזה בצלחת חמים או כמו שאני הגשתי בתוספת ירקות חתוכים לקוביות ואפויים בתנור.

לאה אני מתגעגעת אליך ואל אבא ואמאblush יהי זכרם ברוך

בהצלחה חברים כדאי לכם לנסות לא תתאכזבו

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת