88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות כמו בקונדיטוריה

26/12/2016

סופגניות כמו בקונדיטוריה

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח ,

1 שקית שימרית / או שתי כפות שמרים יבשים 17 גר',

1+1/4 כוסות חלב פושר,

100 גר' חמאה רכה,

1/2 כוס סוכר,

3 ביצים,

2 כפות ברנדי, 30 מל'

קליפה מגוררת מחצי לימון, (גרדתי קליפה  מלימון שלם ויצא מצוין),

לטיגון: שמן  קנולה 1+1/2 ליטר (תלוי ברוחב וגודל הסיר)

להזרקה ומילוי : ריבת תות חלקה,

לפיזור : אבקת סוכר בנדיבות

אופן הכנה:

בקערת המיקסר שמים  ומערבבים מחצית מהקמח+ שמרים + סוכר

מוסיפים  את החמאה  + הברנדי + קליפת לימון  מעבדים כדקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית,

מוסיפים יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה,

מגבירים מהירות המיקסר לבינונית, ומעבדים חמש דקות נוספות לקבלת בצק חלק ומבריק,

מכסים פני הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח,

מקמחים קלות משטח עבודה,

בסיום ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 30 כדורים מכדררים ביד, ומניחים לתפיחה

(עושים זאת כך:

מחלקים ל-3 כדורים, יוצרים מכל כדור גליל בצק ארוך,

מחלקים את הגליל  לחצי, וכל חצי  חותכים לפי העין, לחמישה חלקים, מכל חלק יוצרים כדור )

מניחים על נייר אפיה משומן, או על ריבועי נייר אפיה,

מכסים בניילון משומן בצד שעל הסופגניות,

 מתפיחים להכפלת הנפח ,

מחממים שמן עמוק, ל- 160 מעלות 

שמים את  בצק הסופגניה עם ריבוע הנייר בשמן, ושולפים אותו בעזרת מלקחיים, (לא לגעת בשמן הרותח).

מטגנים עד הזהבה מצד אחד, כ-2 דקות,  הופכים לצד שני, ומטגנים שתי דקות, במחזורים של חמש סופגניות בכל פעם, 

 כשמוכן להוציא על נייר סופג, לפדר בנדיבות באבקת סוכר,

 להזריק ריבת תותים.,

מגישים חם

 

קבלו טיפ:

*המזרק לריבה לא חייב להיות כלי מקצועי, ולא עם צנטר מיוחד,  בקבוק פלסטיק הכי פושטי עם פייה ארוכה,

מסוג שמשתמשים בפלאפלים לזילוף הטחינה, ניתן לרכוש בכל חנות לכלי בית, והוא עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

 

ועתה, אתחיל דוקא מהסוף,

הסופגניות היו טעימות  ונזללו בתיאבון,

 סיפור אחר היה נושא עיצוב הסופגניות, 

למרות שנתתי לו זמן תפיחה מספיק,

בזמן חלוקת הבצק לחתיכות ועיצוב לכדורים,

הוא התנגד נמרצות, למרות כל הכח שהפעלתי עליו, 

 בסוף החלטתי מקוצר זמן,

 לרדד במערוך,  ולקרוץ עיגולים בכוס קטנה יחסית, (*ראו מקרה תיק indecision למטה)

ובכך בעצם הצלתי את המצב, כאמור לעיל, היה טעים,

אז מה בסוף היתה הצלחה? כן היתה הצלחה!

אל תגידו לא ידענו,

 לכל תיק יש מחיר...

 

השנה 2017

הכנתי רק מחצי כמות

יצאו כ- 20 סופגניות יפות בהחלט

היה לי את הזמן לכדרר את הסופגניות 

 להניח על ריבועי נייר אפיה ששימנתי קלות,

את הסופגניה מעל  משחתי קלות בשמן, במברשת סיליקון,

 כיסיתי בנייר אפיה רופף, 

ושמתי להתפחה בתנור כבוי,  שהיה חמים עדיין, (מאפיה קודמת), 

 

קרדיט: קארין גורן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת