88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צ'ורוס

צ'ורוס

 

 

 

צ'ורוס 

מתכון מדויק ותוצאה מצוינת, יש לדייק בכמויות המצוינות במתכון, 

ולהיצמד להוראות ההכנה,

 ההצלחה מובטחת

ואם ניסיתם אי פעם להכין צ'ורוס, ונתקלתם  בקושי רציני ללחוץ על שקית הזילוף, וגם לחתוך את הצ'ורוס באורך הרצוי, המתכון הזה ילמד אתכם פטנט מדהים בפשטותו, כיצד עושים זאת. פשוט מותחים חוט עמיד בחום, כזה שמשתמשים לליפוף בשר למשל, וקושרים אותו לידיות הסיר, כשהוא מתוח היטב באמצע , מעל השמן, זה כל כך מפשט את כל הסיפור,

**הצו'ורוס צריכים לצוף מיד על השמן,  זה מעיד שהשמן חם דיו, כדי לודא זאת, זלפו חתיכה קטנה לבדיקה, אם היא שוקעת בסיר, חממו את השמן עוד קצת, והמשיכו לפי המתכון,

 

 הכינו אתת הכל מראש, 

לצ'ורוס:

1 כוס מים,

 100 גר' חמאה,

2-3 כפות סוכר,

1/4 כפית מלח, 

4 ביצים   M (את הביצה הרביעית טורפים ומוסיפים רק חצי ממנה),

שמן עמוק לטיגון כליטר וחצי,

אופן הכנה:

בסיר  להביא לרתיחה  מלאה  על אש בינונית מים + סוכר + מלח + חמאה , כאשר רותח

מוסיפים בבת אחת 1 כוס קמח גדושה, מנמיכים אש,  וממשיכים לבשל כדקה, מערבבים נמרצות, בכף עץ,

  עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר,  ונוצר גוש בצק חלק ללא גושים,

מורידים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה,

מערבבים במהירות בינונית  כדקה שיתקרר מעט,

 מוסיפים 3 + 1/2  ביצים אחת בכל פעם, עד שהביצה נטמעת בבצק,

(את הביצה הרביעית כאמור,  טורפים בכוס ומוסיפים רק חצי ממנה)

 עם כל הוספה של ביצה,  הבצק מתפרק ואחרי כמה שניות מתלכד שוב,

מעבירים את הבצק  לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1 ס"מ,

מחממים שמן עמוק  לטמפרטורה של 160 - 150  מעלות 

מזלפים לסיר עם השמן החם צ'ורוס באורך הרצוי,

וחותכים אותם בעזרת החוט המתוח מעל השמן (תודה קארין על הפטנטindecision,),

כאשר מזהיב, הופכים לצד שני, (זה קורה מהר, אז לפקוח עיניים)

 מוציאים בכף מסננת על מגש מרופד נייר סופג,

 טובלים בסוכר דק, ומגישים חמים.

 

אופציות להגשה,

 

אפשר לערבב סוכר וקינמון, ולגלגל בהם את הצ'ורוס,

 אפשר להכין מיטבל שוקולד חם מ 1 שמנת מתוקה+ 200 גר' שוקולד חלב + 1+ 1/2 שוקולד מריר 60%, + ברנדי או פרנג'ליקו, או מה שאוהבים,

 

 

 

 

בעזרת החוט חותכים את הצורוס לאורך הרצוי

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת