22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

פלאן גזר וברוקולי

29/12/2016

פלאן גזר וברוקולי

במקורו, פלאן הוא קינוח מקסיקני שמכיל חלב, ביצים וסוכר, שנאפה בתנור בתבנית ששקועה בתוך תבנית מים חמים, "בן מארי".

יש גם גירסאות מלוחות של פלאן, וזו אחת מהן. מסתבר שפלאן של ירקות נחשב למאכל גורמה באיטליה, בדומה לסופלה הצרפתי.

קל לטבען את המתכון המקורי - טופו במקום ביצה, ועוד טופו במקום גבינת ריקוטה. התוצאה מעולה ומומלצת.

במקום גזר או ברוקולי אפשר להשתמש באפונה, חצילים או כל ירק אחר.

 

חומרים:

300 גרם ברוקולי קפוא - פרחים בלבד, כמה שפחות גבעולים

300 גרם גזר טרי - לשקול לאחר הקילוף

300 גרם טופו

4 כפות שבבי שמרי בירה

4 כפות שקדים טחונים

כפית עלי טימין טריים

מעט שום גבישי

1 כף עמילן טפיוקה

מעט שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

קוצצים את הגזר לקוביות קטנות. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את הגזר, ומבשלים עד שהוא מתרכך, אבל לא יותר מדי. מסננים, שוטפים במים ומייבשים על מגבת נייר. מניחים לצינון של כמה דקות.

את הברוקולי מבשלים במיקרוגל עם מעט מים ומעט מלח. מבשלים 3 דקות, ובודקים אם הוא חם ומבושל. אם לא, אז מבשלים עוד דקה. מסננים ומשאירים במסננת כמה דקות.

מערבבים בקערית כף עמילן טפיוקה עם 2 כפות מים. שומרים בצד.

מחממים תנור לחום 170 צ'.

מעבירים למעבד מזון את הגזר ומעבדים למחית אחידה ומעט גושית. מוסיפים מחצית מהטופו, 2 כפות שבבי שמרי בירה, 2 כפות שקדים טחונים, מעט טימין, חצי כפית מלח ומעט פלפל. מערבלים לתערובת חלקה ואחידה. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מלח. מוסיפים חצי מתערובת הטפיוקה ומערבלים שוב לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

שוטפים ומייבשים את מעבד המזון. מעבירים את הברוקולי ומעבדים למחית אחידה ומעט גושית. מוסיפים מחצית מהטופו, 2 כפות שבבי שמרי בירה, 2 כפות שקדים טחונים, שאר הטימין, שום גבישי, חצי כפית מלח ומעט פלפל. מערבלים לתערובת חלקה ואחידה. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מלח. מוסיפים חצי מתערובת הטפיוקה ומערבלים שוב לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

משמנים שש תבניות מאפינס (תבניות אלומיניום חד פעמיות) במעט שמן זית. 

ממלאים חצי מהתבניות עד האמצע בתערובת הגזר, ומעליה שכבת ברוקולי. את שאר התבניות ממלאים עד האמצע בתערובת ברוקולי, ומעליה שכבת גזר.

מניחים בתוך תבנית אפייה, וממלאים את התבנית במים חמים עד לגובה 2/3 מהתבניות ("בן מארי").

אופים בתנור במשך 40 דקות. מוציאים בזהירות ומניחים להצטנן עוד 15 דקות. מוציאים בזהירות מהמים, הופכים בעדינות על צלחת ומגישים חם.

בתאבון!

מקור: http://www.thepetitecook.com/pea-carrot-flans/

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת