00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הכל אודות מקררים קטנים

מקררי לנדרס לבית ולמשרד

עובדות חשובות על אחסון נכון של יין

האם כבר הצטרפתם לקהל אניני הטעם חובבי היין המשובח? מהפכת היין שעברה עלינו בשנים האחרונות, פחות או יותר במקביל למהפכה הקולינרית, לוותה בהקמתם של עשרות יקבי בוטיק בכל רחבי הארץ, עלייה במודעות ליינות איכות ואינספור פרסים שבהם זכו יקבים ישראליים בתחרויות בינלאומיות. הקהל הישראלי מעודכן מאי פעם, אנין מאי פעם ומבין גדול יותר ביינות מאי פעם. עדות לכך ניתן למצוא בין היתר בעובדה שמדי שנה אנחנו יכולים לראות עלייה בנתוני המכירות של מקררי היין הביתיים בישראל.

אם גם אתם נדבקתם בחיידק היין, אם כבר יצא לכם לרכוש איזה בקבוק איכותי או אפילו שניים וברצונכם לדאוג לכם שתוכלו לשמור אותם בתנאים אופטימליים, אנחנו שמחים לבשר לכם שהגעתם בדיוק למקום הנכון. במאמר שלפניכם נחשוף כל מה שרציתם לדעת על אחסון נכון של יין ולא העזתם לשאול.

מקרר יין

האם ישן יותר בהכרח שווה טוב יותר?

זה אולי יפתיע אתכם לגלות, אבל האמת היא שאת רוב היינות שניתן לרכוש ברשתות השיווק וביקבים עצמם, עדיף שלא לשמור לאורך זמן רב מדי. לא כל יין מתיישן היטב ובאופן כללי רוב היינות לא מיועדים לשימור לטווח ארוך. למעשה, בדרך כלל דווקא ההיפך הוא הנכון. יינות בודדים בלבד משתבחים עם השנים וגם במקרים אלה, הכוונה היא אך ורק ליינות שנשמרו בתנאים האופטימליים עבורם. מעבר לזה, גם יינות שמתאימים ליישון ולשימור ארוך טווח ושנשמרו בתנאים מצוינים, יכולים להחזיק מעמד רק למשך זמן מוגבל. יש לציין עוד כי יינות שלא מתאימים ליישון, זקוקים אף הם לתנאים אופטימליים, שכן תנאים לא ראויים יכולים לגרום לקלקול היין גם תוך שבוע ימים בלבד מהרכישה. 

בגדול, ישנם מעט מאוד סוגים של יינות לבנים המתאימים ליישון, כשלרוב מדובר ביינות שעברו יישון בחביות עץ, בדגש על יינות ריזלינג או שרדונה. כמו כן, ישנם יינות קינוח ובקבוקי שמפנייה משנות בציר ספציפיות שיוכלו להפיק תועלת מיישון. את רוב היינות האדומים אין לשמור יותר מארבע שנים ובכל מקרה ברגע שהבקבוק נפתח, יש להקפיד שלא לשמור אותו יותר משלושה ימים לכל היותר (מומלץ בהחלט לסיים את הבקבוק ביום הפתיחה).

באיזו טמפרטורה צריך לשמור את בקבוקי היין בבית?

הטמפרטורה היא בין הגורמים החשובים ביותר שיש להתייחס אליהם כשדנים בתנאים האופטימליים לשימור יינות. הטמפרטורה היא גם הסיבה שבגינה נהוג לשמור בקבוקי יין במרתפים מכיוון שבהם הטמפרטורה נמוכה יחסית. המומחים בתחום ממליצים לשמור את הבקבוקים בסביבה שבה הטמפרטורה עומדת על 15 מעלות צלזיוס. טמפרטורה גבוהה יותר או נמוכה יותר תגרום לקלקול מואץ של היין. אי לכך, אם יש לכם בקבוק שיקר ללבכם, ששוכב כבר זמן רב בארון הממוקם מעל התנור במטבח, ייתכן מאוד שהיין היקר כבר מזמן הפך לחומץ.

אם בטמפרטורה עסקינן, נציין עוד כי חשוב גם לשמור על טמפרטורה יציבה בחלל שבו מאוחסן היין. היין הוא משקה רגיש מאוד לתנאי הסביבה שלו, ואוהב סביבה יציבה ונטולת תנודות. הכוונה היא לא רק לתנודות מכניות, אלא גם לתנודות ברמת הלחות והטמפרטורה. הרגישות לתנודות בטמפרטורה היא בין הגורמים לכך שמומחי יין ממליצים שלא לאחסן יינות במקררים ביתיים סטנדרטיים, שבהם כל אימת שדלת המקרר נפתחת, הטמפרטורה בחלל הקירור עולה במהירות.  

חכם בשמש

את בקבוקי היין חשוב במיוחד לשמור בסביבה שלא חשופה לקרינה ישירה של שמש. הקרינה הישירה פוגעת קשות ביין ומתניעה תהליכים שהורסים אותו. זוהי הסיבה שבגינה מותקנים מסנני קרינה בדלתות של מקררי יין איכותיים. כמו כן, הרגישות לקרינת השמש מחזירה אותנו פעם נוספת למרתפי היין המפורסמים. גם אם רכשתם מקרר יינות איכותי המאובזר במסנן קרינה, עדיין מומלץ שתמקמו את המקרר בפינה שלא חשופה לקרינה ישירה.

בעמידה או בשכיבה?

אחד האויבים המרכזיים של היין הוא החמצן ולכן יש לשמור את בקבוקי היין שלכם במצב שכיבה. כל עוד הפקק נשאר יבש מכיוון שהוא לא בא במגע עם היין, הוא עשוי להתכווץ ולסבול מחורים זעירים דרכם יכול לחדור חמצן לבקבוק. הפקק ישמור על רמת אטימה גבוהה רק אם יבוא במגע עם היין בכל רגע נתון.

מקרר או ארון?

למרות שישראלים רבים מאמינים כי הדרך הנכונה ביותר לאחסן יינות עוברת בארון הבגדים, אי שם מתחת לסוודרים המבודדים ביותר שרכשו בארצות הקור, האמת היא שמדובר בשיטה שרחוקה מלהיות אידיאלית. אז נכון, אמנם ארון הבגדים מספק תנאים טובים מבחינת תנאי התאורה והקרינה ובניגוד למקרר הביתי גם נחשב ליציב מבחינת הרעידות והתנודות בטמפרטורה, אך הדרך הטובה, הנכונה והיעילה ביותר לשמור בקבוקי יין לאורך זמן היא לאחסן אותם במקררי יין ביתיים.

מקררי יין ביתיים מצוידים במערכת בקרת רעידות, מערכת בקרת לחות, הגנה מפני קרינה ומערכת לייצוב הטמפרטורה. הם לא מתאימים לאחסון מוצרים אחרים זולת בקבוקי היין שלכם ולכן דלת המקרר לא נפתחת לעתים קרובות יתר על המידה ובנוסף, הם מהווים יופי של תוספת לעיצוב הביתי.

עד שתרכשו מקרר יינות ביתיים, נמליץ לכם לאחסן את היינות שלכם דווקא בחדר השינה, מכיוון שלרוב מדובר בחדר הקריר ביותר בבית. בפירוש לא מדובר בחלל האידיאלי לאחסון בקבוקי יין, אך אין ספק שהוא עדיף על המטבח למשל. חדרי שינה לרוב ממוקמים בחלק הצפוני של הדירה כדי שלא יתחממו מדי במהלך חודשי הקיץ, אך אם אתם אכן מאחסנים את היינות בחדר השינה שלכם, הימנעו מלחמם יתר על המידה את החדר בחורף. כמו כן, תנו עדיפות למדף העליון של ארון הבגדים או לארגז המצעים שמתחת למיטה, הימנעו מלייבש כביסה בחדר השינה (כדי שלא לגרום לעלייה באחוזי הלחות) וזכרו לאוורר את החדר לעתים קרובות.

כתבות מומלצות:

תגיות: מקרר קטןמקרר ייןמקרר משרדימיני מקררמקרר לרכבמקרר מיני ברמקרר יינותמקרר למסעדהמקרר ויטרינהמקרר עוגותמקרר תצוגה לעוגותמקרר תצוגה דלפקימקרר יין ביתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dan1125 אלא אם צויין אחרת