44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת מיץ קלמנטינות בחושה

המתכון נלקח מהבלוג של פירגה היקרה. ההיות ובעלי הביא הביתה כמות של קלמנטינות גדולה ולא היו קונים להן. העוגה טעימה מאוד רטובה וכיפית..ערכתי בה  כמה שינויים קטנים.

 

 

 

מה צריך:

2 ביצים גדולות

1 וחצי כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 ורבע כוסות קוקוס

1 כוס מיץ קלמנטינות / תפוזים

2 כוסות קמח

1 א' אפיה

תוספת :

1 כף קקאו

1 כף קוקוס

לסירופ :

חצי כוס מיץ קלמנטינות

2-3 כפות סוכר

3 כפות מים

אופן ההכנה :

בקערה להקציף את הביצים והסוכר להוסיף לסרוגין את השמן המיץ והקמח,ולערבב עד קבלת עיסה אחידה ללא גושים.

להוציא כוס מהעיסה הבהירה.

ולהוסיף לבלילה שבקערה את כוס ורבע הקוקוס לערבב בזהירות.

לכוס שהוצאנו מהבלילה נוסיף כף קקאו משובח+כף קוקוס ונערבב היטב.

לשמן תבנית עגולה בקוטר 24-26 (לא חד פעמית )

נשפוך את העיסה הבהירה לתבנית, ועליה ניצוק מסביב את כוס עיסת השוקולד.

ננער בזהירות את התבנית כדיי שהעיסה הכהה תחדור פנימה, אחר כך ניצור עם שיפוד עד חצי מהעוגה צורות וקישקוש.

לחמם תנור לחום של 175 מעלות ונאפה כ40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי

בזמן שהעוגה בתנור נרתיח את הסירופ עד המסת הסוכר.

כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ (הסירופ צריך להיות חמים אבל לא רותח כי אחרת הוא יוריד לנו את השכבה העליונה של העוגה)

מצננים ונהנים עם תה עם קפה  וגם בלי ההנאה מושלמת.

תהנו  ובהצלחה

התודה והברכה לפירגה

שלכם מכל ה טובה

שבת שלום חברים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת