88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות רכות רכות כענני נוצה

לחמניות רכות רכות כענני נוצה

 

 

לחמניות חלביות נפלאות ברכותן  -סרטון הדרכה

אפשר למלא בממרח שוקולד נוטלה, או במחית תמרים, ואפשר בלי כלום, רק למרוח סירופ,

אפשר רק לפזר שומשום בחמש דקות אחרונות לאפיה, כאשר מורחים את הסירופ בפעם השניה. (ראו מתכון),

מצרכים לבצק;

2+1/2 כוסות מדידה קמח לחם

לשים בערימה על משטח עבודה ולעשות גומות, בכל גומה להניח אחד המצרכים הבאים:

2 כפות סוכר (בגומה 1),

1 כף שמרים יבשים ( גומה 2 ),

עובדים עם קצות האצבעות, ומוסיפים לאט לאט 1 כוס חלב, מעבדים  לאט באצבעות תוך כדי הוספת החלב מדי פעם,

מוסיפים 3 כפות חמאה רכה, ומטמיעים בבצק תוך כדי מתיחתו וקיפולו שוב ושוב מלמעלה כלפי המרכז, עד שהחמאה נבלעת בו.

עובדים עם כרית כף היד, מתיחה וקיפול, מתיחה וקיפול לסירוגין,

כאשר מטיחים את הבצק על משטח העבודה מדי פעם (כ- 5- 6 פעמים),

מעבירים לקערת התפחה, עם מכסה, ושמים משך לילה במקרר,

 למחרת מוציאים את הבצק, שמים בתחתית התנור מים חמים, ובאמצע התנור את קערת הבצק לתפיחה ומנוחה של שעתיים.

מוציאים את הבצק מקערת ההתפחה, ואוספים מסביב את שוליו  כלפי מטה, מכל הכיוונים ויוצרים כדור יפה.

מקמחים  קלות משטח עבודה , מותחים את הבצק בכרית כף היד ומקפלים כמה פעמים, ושוב מעצבים לכדור יפה, תוך איסוף הקצוות כלפי מטה. מניחים על משטח העבודה.

בעזרת קלף מחלקים את  כדור הבצק לחצי, וכל חצי ל חתיכות של 40 גר' (לשקול!), יוצאות כ- 17 חתיכות), לעצב לכדורים,

מרדדים כל כדור לעלה עגול, שמים מילית, סוגרים לצרור, מכדררים ומניחים עם הסגירה למטה בתבנית מרופדת נייר אפיה,

שמים בתחתית התנור שתי קעריות מים חמים, ומעליהן את תבנית הלחמניות למשך35 דקות,

לאחר שתפחו מחממים תנור ל- 150 מעלות, ואופים  למשך 30 דקות כך:

אופים 15 דקות, מוציאים ומורחים, בעזרת מברשת סיליקון, בסירופ.

מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, מוציאים ומורחים שוב בסירופ,

מחזירים לתנור ל-5 דקות אפיה אחרונות ,

מצננים ומגישים.

 

 

הכנת הסירופ:

2 כפות גולדן סירופ (בחנויות המתמחות), או דבש באותה כמות

1 כף מים, לערבב היטב, למרוח על הלחמניות פעמיים כמצוין במתכון.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת