1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחמה בעג'ון מאפה מהמטבח הסורי

09/12/2016

ניחוח נהדר של מאפה שמרים עם תערובת בשר מתובלת ועסיסית שממלא את

הבית מזכיר לי את בית אימי וסבתי ז''ל ,בצק שמרים בניחוח נהדר רך מבחוץ

וקריספי בקצוות ומעל תערובת בשר מתובלת עם עגבניות ובצל ,בשר עסיסי

לא צריך יותר מזה כלום ,סלט ירקות מעט טחינה מעדן ,

בית חם ואוהב ,תכינו הילדים יטרפו

בצק:

½3 כוסות קמח

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

300 מ"ל (כ-¼1 כוסות) מים פושרים

ללוש את כל החומרים לבצק רך

לכסות להניח למנוחה 30 דקות

מילוי :

1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן

2עגבניות אדומות חתוכות לקוביות

1 עגבנייה מגורדת

 2 בצלים גדולים קצוצים

2-3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

1 כפית שטוחה כמון

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית רכז רימונים

(אפשר במקום כמון להשתמש בראס אל חנות )

5 כפות שמן

אופן ההכנה:

לחמם שמן במחבת להוסיף את הבצל לטגן עד לשקיפות ,להוסיף את הבשר ולטגן עד

שמשנה צבע ,להוסיף את העגבניות החתוכות ,העגבנייה מגורדת ,בצל ירוק ,תבלינים ,

רסק עגבניות ,רכז רימונים לערבב היטב,לבשל בערך 5 דקות על אש בנונית לטעום תיבול לשפר אם

צריך ,להניח בצד לקרר מעט,

לחלק את הבצק ל10 כדורים לפתוח כל כדור על משטח מעט משומן לפתוח את הבצק

לא דק מדי לעיגול כמו פיתה

לקחת חופן מהתערובת הבשר לשטח על הבשר להניח על תבנית עם נייר אפייה ,

להמשיך ככה עם כל הבצק והבשר ,

למחמם תנור ל180 מעלות לאפות כ25-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת