33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

חמין -טשולנט כמו שצריך להיות ....

04/12/2016

לקראת סוף השבוע שכל תחזיות מזג האויר צפו תחזית סוערת במיוחד ,החלטתי שזה הזמן להכין את החמין המסורתי שלי , ואכן מאמצי נשאו פרי גם התחזית התממשה והצדיקה מנת טשולנט - חמין אמיתי וגם התשבוחות שקיבלתי מהמשפחה היו רבות וטובות.

מצרכים

8 יחידות תפוחי אדמה, בינוניים מקולפים
5 יחידות בצל
5 כפות שמן

2 כוס שעועית אדומה, מעורב- גם שעועית לבנה
1/2 כוס גריסים, גריסי פנינה

1/2 כוס גרגרי חומוס
5 יחידות עצמות רגל
800  גרם בשר - בקר/ אוסובוקו פרה/צוואר שפונדרה/שריר מחולק לקוביות

4 עצמות רגל בקר

200 גר' חזה אווז מעושן משדרג את החמין לא חובה מחולק לקוביות קטנות
קישקע קפוא מהסופר ,מופשר ועטוף בנייר כסף ,כדאי לחורר קצת את הקישקע שלא יתפוצץ בבישול הארוך
8 יחידות ביצה

סילאן 2-3 כפות / שזיפים מיובשים /מישמיש מיובש
3 יחידות שום, ראשים
1 ליטר ציר בקר, ציר בשר/ציר עוף/מים 
לפי הטעם פלפלת חריפה
לפי הטעם פפריקה
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור

 

 

חמין 1.jpgחמין 2.jpgחמין.jpgחמין 4.jpgחמין 3.jpgIMG_7814.JPGIMG_7816.JPGIMG_7817.JPGIMG_7815.JPGIMG_7819.JPGIMG_7818.JPG

 

אופן ההכנה

 

1. לפחות 12 שעות לפני תחילת ההכנה משרים את השעועית במים רבים.
2. שמים את כל הביצים בסיר קטן עם מים ומרתיחים עד התקשות הביצים.
* אם נוסיף מלח לסיר - נקטין את הסיכוי לסדקים בביצים.
3. בסיר החמין (בנפח 8-10 ליטר עם מכסה תואם) מטגנים 2 בצלים קצוצים גס. מוציאים את הבצלים ומניחים בצד.
4. באותו סיר מטגנים את הבשר המעורב מס' דקות מכל צד, על מנת לאטום אותו ולמנוע התפוררות, ומוציאים מהסיר.
5. מתחילים להניח את המרכיבים בסיר:
    א. בתחילה, מניחים את העצמות (עצמות הרגל ועצמות האוסובוקו).

    ב. עליהן מניחים את הבשר

    ג. עליו את השעועית המעורבבת עם הגריסים ,קוביות האווז המעושן  והבצל המטוגן ,חתיכות מישמש/שזיף או הסילאן.

    ד. מניחים שכבה של תפוחי אדמה,  בצל חתוך לרבעים וביצים קשות.
6. יוצקים על הכול את הציר, עד לכיסוי המרכיבים (לא נורא אם תפוחי האדמה מבצבצים מלמעלה). אם חסרים נוזלים, מוסיפים ציר או         מים. חותכים את ראשי השום באמצע, ומפזרים 6 חצאים כאלו.
7. מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה אדומה, מלח, פלפל שחור ,סילאן 2-3 כפות
8. מרתיחים את כל התערובת על הגז, עד אשר הסיר מבעבע. מורידים מהגז, מוסיפים את הקישקע מלמעלה.ומכסים היטב במכסה.

9. מעבירים לתנור מחומם מראש בחום של 160 מעלות למשך 10 דקות, שלאחריהן מנמיכים את החום ל 110 מעלות. לבדוק שיש נוזלים ולא מתייבש.
10. על החמין להתבשל במשך לפחות 15 שעות, ולא לפחד (אפילו מומלץ) להשאיר אפילו 20-22 שעות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת