44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

ריזוטו פיטריות

07/12/2016

הזמנתי את בנות המשפחה לארוחה במסעדה הן הזמינו ריזוטו פיטריות.כשראיתי את המנה שאלתי אותן מי אוכל אוכל כזה?frown אמרו לי תטעמי ותראי. חבל שטעמתי angry כי למחרת רצתי אבל רצתי לקנות את המצרכים ולהכין. את האמת ממש לא קשה להכנה אבללל הרבה זמן והקטע הוא כשמכינים את הריזוטו אסור לזוז מהסיר צריך כל הזמן לערבב ולערבב. התוצאה כמו שאומרים סוף הדרך וואוו כמה שזה טעיםםםםם

 

 

חשוב מאוד לקנות אורז ריזוטו (עגול). חשוב מאוד מרגע שמתחילים להכין את האורז לעמוד בסביבת הסיר שבו האורז מתבשל ולערבב את האורז כדי שלא ידבק,

מה צריך::

לציר הירקות:

2 גזרים גדולים פרוסים לפרוסות עבות

שומר אחד גדול חתוך ל4

צרור פיטרוזיליה

3 גבעולים ועלים של סלרי חתוכים

בצל אחד גדול חתוך ל4

שורש פיטרוזיליה

קוביית דלעת /דלורית

כף מלח

מעט פלפל שחור

מתחילים בבישול ציר הירקות:

ממלאים סיר במים מכניסים את כל הירקות ומבשלים כשעה מוסיפים כף מלח ומעט פלפל שחור.

בסוף בישול  הציר צריך שישארו לנו כמות של ליטר וחצי נוזלים.שצריך להיות חם .

מה צריך לריזוטו:

 

חצי קילו אורז ריזוטו

2 קופסאות פיטריות טריות פרוסות דק

150 גרם חמאה

1 בצל בינוני קצוץ דק

חופן פיטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

חצי כוס גבינת פרמזען מגורדת.

 

אופן ההכנה:

בסיר רחב וגדול שמים חמישים גרם חמאה ומטגנים את הפיטריות עד שהנוזלים מתאדים, מוציאים ושמים בצד.שמים באותו הסיר שוב 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים שתי מצקות של ציר הירקות,מערבבים ונותנים לאורז לבעבע קלות עד שהנוזלים נספגים תוך כדי עירבוב מידיי פעם.כשהנוזלים נספגים מוסיפים שוב מצקת מהציר ושוב ערבוב עד לספיגת הציר, וכך חוזר חלילה, עד שמסיימים את כל ליטר וחצי של ציר הירקות.

יש אפשרות שמוסיפה הרבה טעם לריזוטו  זה לרסק את חלק הירקות במזלג ולהוסיף בזמן שמוסיפים את הציר לאורז .

בהוספת מצקת אחרונה של הציר מוסיפים את הפיטריות ומערבבים היטב מוסיפים את השום הכתוש והפיטרוזיליה ומערבבים כשהציר נספג מסירים מהאש מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים מוסיפים את גבינת הפרמזען מערבבים היטב

ומגישים חם...ונהניםםם מכל כף מבטיחה לכם

הערה: האורז שמתקבל הוא" אל דנטה" כלומר הגרגר עצמו רך מסביב , אבל באמצע אנחנו מרגישים גרגר קטן שלא התרכך וזה בסדר גמור! כך צריך להיות.

אל תיתיאשו מהזמן שצריך להכין את הריזוטו מבטיחה לכם שכל ביס שווה את ההשקעה הכמות מספיקה ל6 סועדים אם לא יבקשו תוספת surprise cheekycheeky

תהנו ושיהיה בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת