88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בייגלה קשה

19/01/2018
בייגלה קשה

בייגלה... בייגלה... בייגלה חם!!!

בייגלה קשה

מקושטים בשלושה סוגי שומשום, רגיל, שחור ומלא

 

 

לחמם תנור ל- 200 מעלות..

להכין תבנית מרופדת נייר אפיה,

 להכין צלחות נפרדות עם מלח גס / שומשום / זעתר, 

בסיר גדול למלא מים ולהרתיח ,

הבצק:

בקערת המיקסר (או לישה בידיים ), לשים חצי קילו קמח.+2 כפות סוכר+כף שמרים יבשים+כוס ורבע מים לערך

.ללוש 5 דקות ולהוסיף כפית מלח.

.להמשיך ללוש עד לבצק חלק ונעים למגע. אם צריך להוסיף מים, עושים זאת בטיפות..

להניח בצד מכוסה לעשר דקות.

שהמים רותחים  לשים 3 כפות אבקת סודה לשתיה + 3 כפות דבש..

לחלק את הבצק  ל 7 חתיכות (חילקתי ל- 8 חתיכות),  ולגלגל לכדור,

כל כדור לרדד, לגלגל לרולדה ,ולעצב לנקניק ארוך בעזרת הידיים,

לחתוך את הנקניק לחצי לאורכו,  וללפף כבורג משני החלקים שנוצרו..ולסגור טוב את הקצוות לטבעת,

.להכניס את הבייגלה לסיר עם המים הרותחים ל-  20 שניות  מכל צד, (טבלתי ל- 12 שניות מכל צד) ,  להעביר לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה,

 לטבול בשומשום או מלח גס או מה שבוחרים,  שומשום או זעתר או מלח גס.

לאפות בחום 200 מעלות עד שהבייגלה מקבל את הצבע הרצוי,

 

 

נשאר לכם בייגלה? (מה שלא כל כך מתקבל על הדעת),

שימו בשקית ניילון, עד שלושה ארבעה ימים, 

יכול לעמוד כך בטמפרטורת החדר, לזמן ארוך יותר, כדאי להקפיא כשהוא חצוי עד שיתחשק לכם.

חצו אותו, הצנימו מעט, ומרחו גבינה / חמאה, ומה שאתם אוהבים, 

קרדיט : דבי ממן / מלי מאירוב.                  

                       

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת