88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת פרח תפוחים אישית

24/11/2016
עוגת פרח תפוחים אישית

עוגת פרח תפוחים אישית

 

עוד בטרם תתנו ביס אחד תתמלאו בריח הקסום הזה והמיוחד כל כך,

של מאפה תפוחים  + קינמון הממלא את הבית ובמקרה זה,

כמה יפה ככה טעים

העיצוב של הבצק נראה מסובך ומרשים ומתוק מאוד בתוצאה הסופית אך מביך כמה קל להכין אותו, פשוט להתקדם לפי ההוראות

המילית לקוחה משטרודל תפוחים שלי

יש לחשב את כמות התפוחים לפי מספר ריבועי הבצק שמהם תכינו את המאפים,

כל תפוח מחולק לשמיניות, ועל כל ריבוע בצק עלים כ- 2-3  שמיניות כאלה,  לשיקולכם ולטעמכם. 

היתרון בריבועי הבצק המוכנים הוא, שאפשר להוציא כמה שרוצים להפשרה מיום קודם, במקרר, ואת השאר אפשר לשמור בהקפאה למועד מאוחר יותר, אפשר להפשיר את כולם ולגוון עם מיליות שונות, גבינה, שוקולד נוטלה פירות יער בשילוב גבינה, ואפילו בשר, ירקות מה שאתם בוחרים ואוהבים.

לעומת זאת, כאשר מפשירים ח' שלמה של בצק עלים קפוא, יש להשתמש בכל הכמות, מפשירים במקרר מיום קודם, פותחים למחרת חוצים את הבצק לכל אורכו, מחלקים  לריבועים שווים בגודלם, וממשיכים לפי המתכון, 

לעיתים יש צורך לדקק את הבצק במערוך, את זה עושים קודם החיתוך לריבועים, על בצק העלים להיות קר בכל תהליך העבודה, על כן כדאי לעבוד עם חצי ח' כאשר החצי השני מגולגל ועטוף בניילון שלו, בתוך המקרר.

 

1 ח' ריבועי בצק עלים ( כ- 20 ריבועים)

להפשיר מיום קודם במקרר רק את הכמות שמשתמשים.

לבשל את התפוחים לפי המתכון  ולצנן היטב בתוך הסירופ. אפשר מיום קודם. 

לסנן את התפוחים מהסירופ בו בושלו, ולשמור את הסירופ לציפוי אחרי אפיה,

לציפוי:  1/3 כוס סירופ תפוחים(שששמרנו בצד) + 1 כפית ריבת מישמיש חלקה.

 

אופן קיפול הבצק:

לוקחים ריבוע בצק עלים,

 כל ריבוע חורצים בסכין בכל  פינה צורת ר במרחק 0.5 ס"מ מהפינה,

מניחים באמצע הריבוע  2 - 3 שמיניות תפוחים, (מהמתכון )

מפזרים מעל מעט סוכר דמררה וקורט קינמון,

 אוספים משני קצוות מנוגדים באלכסון, את הפינות החיצוניות ומדביקים זו לזו מעל התפוחים,

אוספים את שתי הפינות המנוגדות הנותרות ומדביקים מעליהן,

התקבלה צורת פרח.

 

מניחים את פרחי הבצק הממולא על תבנית מרופדת נייר אפיה, 

אופים ב- 180 מעלות,  עד שהבצק זהוב ותפוח.

לציפוי הבצק: עם סיום האפיה מורחים בסירופ  שבושלו  בו התפוחים + כפית ריבת מישמיש.

אם שכחתם לשמור את סירופ התפוחים, אפשר לדלל ולערבב

2 כפות ריבת מישמיש + 2 כפות מים חמים ולמרוח קלות על המאפים האפויים.

 

אם נשאר לכם בצק ואתם רוצים לגוון הנה רעיון חמוד

למרוח על כל ריבוע הבצק 1 כפית שוקולד נוטלה,

(בתמונה יש פחות אך אחר כך שיניתי ומרחתי על כל הריבוע)

לחתוך  בסכין חדה, בצלע אחת 6 רצועות רחבות לעומק כ- 1/3 הריבוע,

, ולגלגל מהצד השלם לכיוון הרצועות, לגלגל לרולדה ולקפל לצורת סהרון (כמו בננה), לאפות עד הזהבה.

אפשר לאפות באותה תבנית, עם התפוחים ובסיום האפיה  לצפות באותו סירופ.

 

* אל חשש, הבצק תופח בזמן האפיה ונוצרת מעין קערית המונעת מהמילית לגלוש החוצה.

 

 

 

דרך קיפול נוספת

קרדיט: שולי אסולין קראסין

התמונה של ‏‎Shuly Asulin Karasin‎‏.

התמונה של ‏‎Shuly Asulin Karasin‎‏.

התמונה של ‏‎Shuly Asulin Karasin‎‏.

התמונה של ‏‎Shuly Asulin Karasin‎‏.

התמונה של ‏‎Shuly Asulin Karasin‎‏.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת