1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קציצות קבב אפויות עם ירקות

27/11/2016

את קציצות הקבב האלה תכינו פעם ראשונה ולא תפסיקו להכין אותם ,

הקציצות מאוד פשוטות הסוד הוא אפייה בתנור ,בתוספת ירקות ,

הקציצות בנפרד שמגירות נוזלים ,ואז מצרפים אליהם את הירקות מאחדים הכל

ביחד כולל כל הנוזלים ,וממשיכים לאפות בתנור בחום בנוני כ3/4 שעה ,

מעדן הבטחה

מצרכים לקציצות :

1/2 קילו בשר טחון עם מעט שומן

1 בצל גדול מגרד

חופן פיטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית ראס אל חנות או בהרט

ירקות:

4 תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים היטב וחתוכים לצ'יפסים עבים (אפשר לבשל מעט

את תפוחי האדמה בשלמותם ואז לחתוך )

3 עגבניות אדומות

1 גמבה אדומה

1 פלפל ירוק חריף

2 בצלים גדולים

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן זית

לסיום ההכנה :

1 כוס מים רותחים

1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה :

בקערה להכניס את הבשר טחון פיטרוזיליה בצל ותבלינים ללוש היטב עד שכל התבלינים

יתאחדו בבשר ,לעשות קבבים קטנים להניח בתבנית אפייה ,

לחתוך את העגבניות לשמניות ,את הבצל לשמניות ,את הגמבה לרצועות עבות ,

לסדר בתבנית אפייה לצקת מעט שמן זית לתבל במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס .

לסדר בתבנית נפרדת את תפוחי האדמה לצקת שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס .

להכניס את שלושת התבניות לתנור שחומם בחום 180 מעלות לאפות ,אחרי רבע שעה להוציא

את הקבבים ,להעביר עם הנוזלים למחבת שמתאימה לתנור ,להוציא את התבנית עם הבצלים

העגבניות והגמבה ,לפזר על הקבבים כולל הנוזלים ,לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים לאכילה ,

אם כן לפזר אותם על הירקות ,לקחת כס מים רותחים לערבב 1 כף רסק עגבניות לשפוך על

הירקות והקבבים ,לחתוך פלפל ירוק חריף לרבעים להוסיף למחבת ,לכסות את המחבת במכסה מתאים ,

להוריד את חום התנור ל160 מעלות לאפות כשעה ,להוציא מהתנור ולהתענג .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת