00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עגבניות טריות

23/11/2016
מרק עגבניות טריות

מרק מעגבניות טריות

מרק קל הכנה, טעים ומשביע, 

לפי מזג האוויר בחוץ , נראה שהקיץ נמשך עדיין,  על לוח השנה כבר חורף,

והקדמה זאת  באה לומר שבחורף כאשר העגבניות חמוצות ופחות טעימות, 

ניתן להכין את, המרק עם עגבניות משומרות מקופסה, ועם תוצאה לא פחות טעימה,

 אז חושו אחים חושו לקנות עגבניות אדומות בשלות ועסיסיות,  כן יש כאלה עדיין בשפע, 

את העגבניות יש לסמן באמצע  הלחי האדומה בסכין חדה סימן (  + ) לא עמוק מדי,  ולהניח בקערה עמוקה,

 להרתיח מים בקומקום, ולצקת עליהן,  כדי כיסוי, 

כעבור חמש דקות הקליפה תוסר ותתקלף בקלי קלות, לא לשכוח להוריד את הטבור בצד השני. והשאר במתכון:

 

 

 

מצרכים:

10 - 12 עגבניות שלוקות (כמוסבר בהקדמה), מרוסקות במעבד מזון ,

1 בצל לבן גדול קצוץ,

1 בצל סגול קצוץ,

 שמן זית לטיגון,

5 שיני שום כתושות,

1/2 כוס רסק עגבניות,

1 כפית עד 1 כף סוכר לפי הטעם

 7- 10 כוסות מים רותחים (תלוי בסמיכות המבוקשת עדיף להוסיף בסוף ולהתחיל בפחות),

אורז בסמטי / פרסי 1/2 כוס או לחילופין /בורגול גס באותה כמות.

 

אופציות להגשה:

בזיליקום או נענע טריה לקישוט המנה, (אפשר קצוצה),

גבינת פטה מגוררת ,

שמן זית מובחר לטפטוף, 

גרעיני דלעת קלויים על מחבת ללא שמן, 

 

אופן הכנה:

חולטים וקולפים את העגבניות,

קוצצים בצלים בפולסים במעבד מזון, (לא לשטוף עדיין), 

 יוצקים שמן זית לסיר עמוק, ומטגנים את הבצלים,

 כשהבצלים מתרככים,  מרסקים את העגבניות  עם שיני השום, ומוסיפים לבצלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים

 מטגנים/מבשלים יחד כ- 10 דקות עד שהעגבניות מתבשלות מעט, על אש נמוכה,

7-10 כוסות מים רותחים מוסיפים לסיר, מתבלים ב-פילפל שחור גרוס לפי הטעם +  1 כף סוכר, ומערבבים,

 מוסיפים חצי כוס אורז בסמטי / פרסי  שטוף או מי שמעדיף בורגול גס , מבשלים כ- 30 דקות להסמכה, 

טועמים ומשפרים תיבול,

 הטעם צריך להיות מאוזן בין חמצמץ למתיקות מעודנת, שמנטרלת את חמיצות  היתר של העגבניות.,

*אם יש צורך לדלל מוסיפים מים, ולהרתיח חמש דקות,

**להסמכה, להוסיף רסק עגבניות ולהרתיח חמש דקות. 

 

ועוד מרק עגבניות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת