55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קציצות אבוחצירה

24/11/2016

ואוו, את הקציצות האלו עשיתי כבר כמה פעמים ברצף ועדיין לא נמאס

ברשת הן נקראות קציצות אבוחצירה, אבל בפועל מדובר בקציצות מהמטבח האלג'יראי שנקראות קציצות יפרק.

למען ההגינות, אני מצרפת את המקור של הקציצות האלו, שפורסמו לראשונה, עד כמה שידוע לי על ידי הבלוגרית יונית צוקרמן: 

קציצות אבוחצירה של יונית צוקרמן 

והנה המתכון, עם שינויים קטנים שלי:

המצרכים:

חצי קילו בשר בקר טחון (לחילופין, אפשר להשתמש גם בבשר עוף - אני ניסיתי וזה יצא טעים מאוד)

1 בצל גדול מגורד

1 תפוח אדמה בינוני מגורד

2 פרוסות לחם של אתמול מושרים במים.

1/2 צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס אורז לא מבושל

לציפוי :

ביצה, סולת

רוטב

2 וחצי כוסות מים

כף פפריקה

1 כפית אב' מרק עוף

מלח, פלפל.

אופן ההכנה :

1. סוחטים היטב את פרוסות הלחם מהמים.

2. מערבבים בקערה את כל המצרכים: הבשר, הלחם הסחוט, בצל, תפא"ד, פטרוזיליה, האורז והתבלינים.מערבבים בידיים היטב. 

3. מכינים קערה עם ביצה וקערה עם סולת. 

4. מכינים קציצות מתערובת הבשר וטובלים כל קציצה קודם בביצה ואח"כ בסולת. 

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד. במקום לטגן, אני אפיתיי את הקציצות בתנור, לאחר שהתזתי עליהם מעט תרסיס שמן. הקציצות נאפו כ - 10 דקות בתנור. 

6. לאחר שכל הקציצות טוגנו או נאפו, מחממים במחבת סוטאג' שמן, מוסיפים את הפפריקה, אבקת המרק, המלח והפלפל ו"פותחים" את התבלינים. לאחר טיגון של כדקה, מוסיפים את המים, מערבבים היטב וכאשר התערובת מבעבעת, מכניסים את הקציצות בשכבה אחת. מנמיכים את הגז ומבשלים כ - 40 דקות את הקציצות, כשמדי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב.

(להזכירכם, הקציצות "שותות" את רוב הרוטב כי יש אורז לא מבושל , שצריך להתבשל) אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים רותחים במהלך הבישול, ומתקנים את טעם הרוטב. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת