88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פוקאצ'ה של מסעדות עם תוספות שונות

21/11/2016
פוקאצ'ה של מסעדות עם תוספות שונות

לחצו על הכותרת וייפתח המתכון

פוקאצ'ה של מסעדות

 

זה מתכון מדויק שתרצו לשמור. 

פוקאצ'ה של מסעדות, אם לא הכנתם כזאת, 

עוד לא מאוחר, רק הצמדו להוראות הכנה, 

הן  עושות טוב לבצק.

תנו לה לפוקאצ'ה,  את זמן הלישה שלה (12 דקות על השעון),

תנו לה את זמן התפיחה הדרוש, 

לושו אותה באהבה,

ובסוף בסוף רוצו לספר איך יצאה לכם פוקאצ'ה של מסעדהdevil

 

התבניות נערמות בזו אחר זו,

עוד מעט יקבלו  הבצקים, את התוספות המוכנות מראש. 

 

פוקאצ'ה של מסעדות,

עם תוספות שונות, לרגל ארוע משפחתי משמח,

 הכנתי מ-3 ק"ג קמח, שש פוקאצ'ות בתבניות חד פעמיות גדולות, מרופדות נייר אפיה,

מה שנתן לי אפשרויות רבות  לגיוון, היתה חגיגה...

עושים גומות ( חן) על פני הבצק, עם קצות האצבעות, בלי לחורר אותו,

מורחים במברשת שמן זית,

מורחים טפנד, או תערובת עשבי תיבול , מקשטים בשלל ירקות (מתובלים בעדינות במלח ופילפל) , 

או מסתפקים רק בשמן זית ומלח גס, הכל, הכל הולך...

 

 

 טפנד זיתים,רצועות  פלפלים קלויים בשלושה צבעים , פרוסות  חציל, בצל סגול,  חצאי עגבניות שרי וכמובן שמן זית ומלח גס, אפשר גם גבינה צהובה,

חלקן עם תערובת עשבי תיבול כמו רוזמרין + פטרוזיליה + שום + ריחן + שום + שמן זית ומלח גס, 

מכניסים הכל למעבד מזון, ומורחים על הבצק.

 

פעם שניה שאני מכינה מתכון זה, ויצא אף מוצלח יותר, 

הוא פשוט מענג את החיך, הבצק יוצא רך מלא בועות,

ונראה לי שתפסתי את ה"פטנט"\

כאשר מעבדים אותו לפני התפיחה האחרונה (של שעה), 

אוספים ומקפלים את הבצק מהקצוות פנימה, כאשר בכל פעם מסובבים את כדור הבצק,

באופן שהוא מקבל טיפול שווה, של  שני קיפולים לפחות מאותו צד,  

מסובבים ומקפלים מסובבים ומקפלים (לפחות שני סיבובים),

וכרית כף היד דוחפת את הבצק מהשוליים פנימה למרכז,

האוויר הכלוא בתוכו משתחרר, והקיפולים יתנו לו את המרקם הכל כך אהוב בפוקאצ'ה של מסעדות,

מעצבים לצורת כדור, מחזירים לקערת התפיחה,

מלבישים שקית סופר מעל הקערה,  (כמו כובע של שפים) indecision, לא סגור ולא הדוק מדי, 

***********************************

בסיום האפיה, (בדיוק עשרים דקות),

כאשר מתקררת הפוקאצ'ה למגע היד,

מכינים קרש חיתוך וסכין טובה

 חותכים לרצועות / קוביות או איך שרוצים.

נשארה לכם פוקאצ'ה? 

אפשר להקפיא, ולחמם בתנור  על נייר אפיה כשהיא שלמה, 

לכסות ברדיד אלומיניום רופף, היא תקבל את הפריכות המבוקשת מבלי להישרף.

אם פרסתם לרצועות, אפשר לחמם גם באובן טוסטר , וגם בתנור כנ"ל

ובאשר אלי, ובכן, לא עמדתי בקצב מילוי הסלסלות עם הפוקאצ'ות, הן נחטפו מיד, בעודן חמות, אלה החתוכות שבתמונות, הן אחרי הקפאה של יום, וחימום באובן טוסטר, וגם בשלב זה, הן שמרו על טעמן, ואפשר להוסיף  לפני שמחממים, גבינה צהובה, זיתים פרוסים, ומה שאוהביםwink

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת