00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

חומוס מבושל בסגנון מרוקאי

27/11/2016

 

 

מצרכים :

  • 500 גרם גרגירי חומוס (קפואים בשקית)
  • 1 גמבה קצוצה דק
  • 5 כפות שמן 
  • 3 שיני שום כתושות
  • כוסברה קצוצה  - גודל כוס חד פעמי 
  • אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטמט פרווה - 2 כפות - או מלח במקום
  • כמון 1/2 כפית 
  • כורכום 1/2 כפית 
  • פלפל שחור 1/4 כפית 
  • פפריקה אדומה בשמן 2 כפות
  • 2 וחצי כוסות מים (גודל כוס חד פעמי
  • פלפל שחור 1/4 כפית

אופן ההכנה:

לשטוף היטב במסננת את הגרגירי חומוס ולסנן.

לטגן בסיר עם השמן את הגמבה עד שמתחילה להשחים , ומוסיפים את השום הכתוש ומיד את הכוסברה הקצוצה,

מערבבים ומוספים את החומוס , להוסיף את המים , ולהוסיף את התבלינים - כמון,פלפל שחור,אבקת מרק,פפריקה אדומה,כורכום

ולערבב .

לבשל 40 דקות עם סיר מכוסה לערבב מידי פעם .

 

 חמה  :

  • מי שאוהב חריף יכול להשתמש בבפריקה אדומה חריפה , או להוסיף בטיגון הגמבה פלפל חריף חתוך לפרוסות.
  • מי שרוצה רוטב פחות סמיך יכול להוסיף עוד מים (עד כוס אחת נוספת)
  • כדאי לאכול בליווי חלה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת