88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי תפוחים אמריקאי מבושם

פאי תפוחים אמריקאי מבושם

 

 

 

פאי תפוחים אמריקאי מבושם

 

*והנה טיפ: לפני שמניחים את התפוחים על הבצק מברישים אותו בחלבון – הוא משמש כחומר איטום ומונע מהמלית הרטובה לפגוע בפריכות של הבצק.

המשך:

חומרים:

 לבצק:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 80 גרם (½ כוס פחות כף גדושה) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה

לאפייה:

  • ½ ק''ג קטניות

למלית התפוחים:

  •  8 תפוחים גדולים מסוג גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 60 גרם (¼ כוס) סוכר חום כהה
  • 1 כפית קינמון    
  • ¼ כפית ציפורן טחון
  • ½ כפית הל טחון
  • 30 גרם חמאה
  •  ½ כף קורנפלור
  • 1 כף מים

להברשת הבצק לפני המילית,  לפני אפיה:

  • 1 חלבון

להגשה:

  •  אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ואופים: שמים את כל חומרי הבצק מלבד הביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  2. מרדדים שני שלישים מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ (את השליש הנותר שומרים במקרר) ומרפדים את התחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מניחים נייר אפייה על הבצק ועליו 1/2 ק"ג קטניות, שישמשו כמשקולת.
  5. אופים 20-18 דקות עד שהתחתית נראית יציבה. מסירים את המשקולת ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.

 

 

 

 

 

  1. בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר תפוחים, סוכר חום, תבלינים וחמאה ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים, אך עדין מעט יציבים. מערבבים מדי פעם.
  2. מוסיפים לסיר תערובת קורנפלור, מערבבים ומבשלים כדקה עד להסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים.
  3. מרכיבים את הטארט ואופים שוב: מברישים את תחתית הפאי והשוליים האפויים בחלבון ומניחים את המלית.
  4. מרדדים את שליש הבצק הנותר על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומניחים את יריעת הבצק מעל התפוחים. מסירים את עודפי הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מחוררים את מרכז יריעת הבצק בעזרת קורץ בקוטר 3 ס"מ (כדי שהאדים יוכלו לצאת החוצה במהלך האפייה).
  5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  6. שומרים מכוסה בטמפ' החדר עד 3 ימים

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

 

 

  1. הערה: את עודפי הבצק שנותרו,  לשתי ורידדתי וקרצתי עוגיות עגולות שהנחתי לקישוט, על שכבת הבצק העליונה, אפשר לעצב צורות עלים, תפוחים, לבבות קטנים ומה שבא לכם.
  2.  מלמעלה מרחתי חלמון (צהוב) ביצה +מים,

 

 

 

 

 

 

 

להגיש עם כדור גלידת וניל (לא חייביםindecision)

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת