22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

שעועית צהובה ברוטב עגבניות

13/11/2016
שעועית צהובה ברוטב עגבניות.
 
היום החלטתי לנסות בפעם הראשונה תוספת שלא עשיתי עד היום: שעועית צהובה ברוטב עגבניות.
המצרכים לפי סדר הכנסתם לסיר:
 
4-5 כפות שמן לטיגון (לא ממליץ על שמן זית במקרה זה).
1 בצל בינוני-גדול קצוץ גס.
6 שיני שום בינוניות פרוסות דק.
מים חמים בכמות שתכסה את כל התבשיל (מקסימום – מוסיפים בהמשך).
כ-400 גר' (חצי קופסה גדולה) עגבניות מרוסקות (או תרסקו בעצמכם).
כף מחוקה ועוד קצת – אבקת מרק בטעם עוף.
כף גדושה רסק עגבניות.
כף גדושה סוכר (לשבור את חמיצות העגבניות).
מלח לפי הטעם (לא להגזים כי אבקת המרק מלוחה).
פלפל שחור לפי הטעם (לא הרבה).
כ-400 גר' תרמילי שעועית צהובה צעירה וטריה, שטופים היטב, קצוצי קצוות (להסיר סיבים אם יש) וחתוכים למקטעים של כ-5 ס"מ.
 
מטגנים/מאדים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום לטיגון קליל (שהבצל לא ישחים).
מוסיפים את המים, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את אבקת המרק, פלפל שחור, מלח וסוכר.
מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב.
מביאים שוב לרתיחה על הלהבה הכי קטנה ומנמיכים את האש למינימום.
מבשלים עד שהשעועית רכה למאכל.
 
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת