44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שכבות שוקולד וקצפת

13/11/2016
עוגת שכבות שוקולד וקצפת

בס"ד

 

עוגת שכבות נפלאה שהכנתי לכבוד מסיבת הגיוס של אחייניתי היקרה , שיהיה לה גיוס קל ונעים אמן.

 

המצרכים לשכבה החומה:

5 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שמן

1/2 כוס קמח רגיל

1/2 כוס קקאו

 

המצרכים לשכבה הלבנה:

5 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שמן

1 כוס קמח רגיל

 

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

4 כפות קקאו

8 כפות סוכר

1/4 כוס מים

50 גרם מחמאה

 

לשכבת הקצפת:

500 גרם קצפת צמחית

 

תבנית מס' 26

 

אופן ההכנה:

שכבה חומה:

- לחמם תנור ל-180 מעלות.

- לשמן תבנית עגולה להניח ניר אפיה בתחתית ולשמן גם אותו מעט.

- בקערת המיקסר להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח 7-8 דקות בערך.

- להנמיך את המיקסר למהירות איטית ביותר ולהוסיף את השמן,הקמח והקקאו ולערבל רק עד שהתערובת אחידה (אפשר גם לקפל אותם ידנית פנימה).

- לשפוך את התערובת לסיר וליישר.

- להכניס לאפיה של 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.לקרר היטב ולהוציא מהתבנית.

 

שכבה לבנה:

- לחמם תנור ל-180 מעלות.

- לשמן תבנית עגולה להניח ניר אפיה בתחתית ולשמן גם אותו מעט.

- בקערת המיקסר להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח 7-8 דקות בערך.

- להנמיך את המיקסר למהירות איטית ביותר ולהוסיף את השמן והקמח ולערבל רק עד שהתערובת אחידה (אפשר גם לקפל אותם ידנית פנימה).

- לשפוך את התערובת לסיר וליישר.

- להכניס לאפיה של 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.לקרר היטב ולהוציא מהתבנית.

 

שכבת השוקולד:

- להניח בקלחת את כל המצרכים מלבד המחמאה ולבשל עד להמסה. להוריד מהאש ולהוסיף את המחמאה.

 

שכבת הקצפת:

- להקציף את הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה.

- להכניס לשקית זילוף עם צנטר הפרח/כוכב.

 

- לחצות את העוגות לשתיים.

- להניח על צלחת הגשה את החלק התחתון של העוגה החומה,למרוח מקרם השוקולד.

- לזלף מעט מהקצפת ולמרוח אותה היטב.

- לכסות בעוגה התחתונה הלבנה.

- למרוח בקרם השוקולד ובקצפת.

- להניח מעל את השכבה השניה של העוגה החומה.(נותרה לנו מחצית מהעוגה הלבנה לעטוף אותה בנילון נצמד ולהקפיא לשימוש נוסף או לפירורי עוגיות,ניתן גם להוסיף אותה כשכבה נוספת).

- למרוח מהקצפת על העוגה ובדפנות ולהכניס לקירור של שעתיים ועד לילה למקרר.

- להוציא אותה ולשפוך את יתרת קרם השוקולד במרכזה (הקרם מתקשה ועל כן יש לחממו מעט שיתרכך לפני ששופכים אותו על הקרם).

- לקשט בקצפת שנותרה את העוגה במרכז ובדפנות.

 

 

 

עוגת שכבות אוראל 2.jpgעוגת שכבות אוראל.jpgעוגת שכבות אוראל 3.jpg

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת