00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סלט שובה רוסי

סלט שובה רוסי

סלט שובה רוסי

טעים טעים...

מתכון לשובה – סלט סלק עם דג מלוח

מתכון לסלט שובה עם תפוחי אדמה, סלק, דג מלוח וביצים קשות.

סלט שובה! למי שלא מכיר, מדובר בסלט שהוא ממש ארוחה שלמה. יש בו תפוחי אדמה וסלק, דג מלוח וביצים קשות, ואם מכינים אותו בתבנית פיירקס שקופה מתקבלת ממש מנה מרשימה שקוצרת מחמאות מכולם. השתמשתי בקערת פיירקס בקוטר 24 ס"מ לערך

 

 

 

 

 

סלט שובה רוסי

מצרכים:
1 בצל לבן, קצוץ דק
200 גרם פילה דג מלוח, עדיף הרינג, (כ-3 יחידות) חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מבושלים לריכוך ומקולפים
2 גזרים, מבושלים לריכוך ומקולפים
2 סלקים בגודל בינוני , מבושלים לריכוך ומקולפים
1 תפוח עץ גרנד סמית מקולף
6 כפות (150 מ"ל) מיונז
3 ביצים קשות
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:
– מניחים את הבצל הקצוץ ופרוסות הדג המלוח בקערה ומערבבים היטב.
– מניחים בקערית את המיונז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
– מגרדים בפומפייה לקערות נפרדות את תפוחי האדמה, הגזרים, הסלקים, תפוח העץ והביצים. אם רוצים, שומרים בצד כ- ½ ביצה קשה (להגשה). מתחילים במלאכת ההרכבה.
– בקערת הגשה שקופה, מסדרים שכבה אחידה של הדג המלוח והבצל הקצוץ. בעזרת מרית מורחים מעל שכבה דקה של מיונז. מניחים מעל שכבה אחידה של  תפוח אדמה מגורר ומעליה מורחים שכבה דקה של מיונז. מסדרים אחת מעל השנייה שכבות נוספות של גזר מגורר, תפוח עץ מגורר, ביצים מגוררות וסלק מגורר ומקפידים לבודד בין השכבות עם שכבה דקה של מיונז. מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה.
– לפני ההגשה, מפזרים מעל את ½ הביצה המגוררת ששמרנו בצד.

 

 

שיכבה דקה של מיונז, מפרידה בין השכבות

 


מתכון: יאן גיצלטר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת