88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בצק שמרים דפוף עם טיפ

26/02/2018
בצק שמרים דפוף עם טיפ

בצק שמרים דפוף עם טיפ

 

 

 

מהמתכון הבא יתקבלו כמעט 2 קילו בצק, שיספיקו ל-3 עוגות קראנץ או לכ-24 מאפים אישיים. אפשר לשמור את הבצק בקירור כמה ימים או להקפיא — ראו הוראות בסוף המתכון.

 

 

חומרים

 :

1/2 ק"ג (½3 כוסות + כף) קמח לחם

10 גרם מלח

60 גרם (1/4 כוס + כף שטוחה) סוכר

20 גרם (כ-1/2 כף) שמרים טריים

100 גרם חמאה רכה מאוד

240 מ”ל (1 כוס) מים

לקיפולים:

1 ק"ג בצק עלים מרודד ומופשר (רצוי על בסיס חמאה)

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק שמרים: שמים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים מים וחמאה ולשים 7-5 דקות לקבלת בצק רך, לא דביק ונוח לעבודה. את המלח להוסיף אחרי 3 דקות לישה.

 


 

 

1. בצק עלים על בסיס חמאה ובצק שמרים

2.

מקפלים בצק עלים לשמרים: 

פורסים את בצק העלים המרודד למלבן ומחלקים ל-2 ריבועים בגודל שווה (תמונה מס' 2).

 

 

  1. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את בצק השמרים לגודל מחצית מגודלו של בצק העלים. מניחים את בצק השמרים על ריבוע בצק עלים באופן חופף ומכסים בריבוע הנוסף, כך שנוצר סנדוויץ’ של בצק עלים שבאמצעו בצק שמרים (תמונה מס' 3).

 

3.

 מקפלים את הסנדוויץ’ לשניים, כך שמתקבל מלבן קטן יותר

 

מקמחים שוב משטח עבודה ומניחים את המלבן כשהצד הפתוח של הקיפול מופנה לצד ימין

(תמונה מס' 4).

 

 

                                                                                                                                                 

מרדדים למלבן בגודל 30×60 ס”מ (תמונה מס' 5)

ומקפלים אותו כמו מעטפה: מקפלים את השליש התחתון על השליש האמצעי ומניחים עליהם את השליש העליון ,

 

 

  1. (ראו תמונות מס' 6 ו-7). מסובבים את הבצק המקופל כך שהצד הפתוח של הקיפול שוב פונה לימין ומרדדים למלבן בגודל 30×60 ס”מ. מקפלים שוב לצורת מעטפה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לתפיחה של 6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה,
  2. (* טיפ בסוף להקפאת הבצק) 

6.

 

 

7.

לאחר תפיחה  של 6 שעות במקרר

מתכון לבצק שמרים דפוף עם פטנט – מתכון בסיסי

 

8. מוכן...

מתכון לבצק שמרים דפוף עם פטנט – מתכון בסיסי

 

 

 

זהו, הבצק מוכן לעבודה אפשר להשתמש בו או לשמור במקרר עד יומיים.

*טיפ: בצק למזווה
אם רוצים להקפיא, מתפיחים רק שעה אחת בטמפ’ החדר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.לפני השימוש מפשירים במקרר במשך לילה.

הקפאתי חצי מהבצק, ומהחצי שנותר הכנתי 3 רולדות

למילית:

300 גר' גבינה לבנה,  

1 כף אינסטנט פודינג וניל, 

כמעט 1/2 כוס סוכר

1 חלמון (צהוב) ביצה

לערבב לקרם חלק

חופן צימוקים צהובים לפזר מעל הגבינה

הכנת המילית:

לערבב היטב כל המצרכים לקרם חלק, ולחלק שווה בין שלושת הרולדות. 

למרוח פס גבינה באמצע,  לפזר צימוקים כמה שאוהבים, לסגור לפי התמונות,

להניח בתבנית מרופדת נייר אפיה, להתפיח בתבנית 30  דקות מכוסה,

להברשה: חלמון + כפית מים

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד שזהוב / שחום, (*אצלי בתנור ארך כ- 50 דקות)

לודא שאפוי בפנים טרם הוצאתם מהתנור,

לצנן היטב, ולבזוק אבקת סוכר בנדיבות,

         קרדיט מתכון לבצק - רות אוליבר

 

 

 

לאחר כחודש הפשרתי במקרר את הבצק הקפוא,( החצי השני),  מלאתי  וקלעתי צמה

 

המילית של קרין גורן לגביניות או צמת גבינה

למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן (למשל "טוב טעם") (השתמשתי בטוברוג)
1/2 כוס סוכר (100 גרם) 
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם) 
1 כפית תמצית וניל 
2 חלמונים 
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון 
2 כפות קורנפלור (20 גרם) 
20 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס צימוקים (75 גרם) 

 

לאחר אפיה משחתי בסירופ (לקרר)

3/4 כוס מים + 1/2 כוס סוכר+ כפית מיץ לימון טרי - על אש קטנה עד הסמכה

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת