00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פילה אמנון בצפוי פרמז'ן

02/11/2016

 

לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו אחרי החגים שבאו לנו ברצפים של 4 ימים כל פעם, לא יכולנו יותר להסתכל על בשר בשום צורת בישול. והנה שלושה ימים אחרי שהסתיים לו החג האחרון הגיע שוב הסופ"ש, בעלי ואני התיעצנו מה לבשל ושנינו היינו בדעה שממש, אבל ממש, לא בא לנו בשר. רצינו סופ"ש קליל בלי הרבה בישולים ולאחר התלבטות החלטנו שנפתח את עונת המרקים (בעלי מת על מרקים סמיכים וחמים) עם מרק קרופניק עשיר בהמון פטריות וגריסי פנינה ולמנה שניה הוכנו לביבות ירק ביום ששי שנאכלו בלויית יוגורט וביום שבת הכנתי פילה אמנון עם צפוי של גבינת פרמז'ן ותבלינים ובאותה התבנית התוספת שהיתה שעועית ירוקה ועגבניות שרי. יצא טעים מעל ומעבר למצופה. כל הספור בתנור לקח בדיוק 12 דקות וההכנה עוד 10 דקות, כך שהכנה מהירה יותר של מזון, אי אפשר לבקש. מה שבטוח המתכון הזה הולך להפוך אצלנו למתכון קבוע, כי שנינו מאד נהננו מהדג.

אני משתמשת בפילה אמנון קפוא ולפני השימוש מכניסה אותו למים מעורבבים עם חומץ למינימום חצי שעה (או עד שהוא מפשיר) ואפשר גם יותר, זה מוציא את הריח הלא נעים מהדג.

מכינים את הצפוי, מגררים פרמזן על מגררת בינונית, מוסיפים לו פפריקה מתוקה, פלפל שחור גס, מלח, פטרוזיליה קצוצה דק פירורי לחם ושומשום ומערבבים היטב. שומרים בצד.

בכלי נפרד מערבבים שעועית ירוקה (אני השתמשתי בקפואה) מופשרת, וחצאי עגבניות שרי עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור גס, ומניחים בצד

מרפדים תבנית בנייר כסף (אני הכנתי בטוסטר אובן)  ועושים בו קיפול שיפריד את התבנית לשני אזורים, מצפים מעל בנייר אפיה ומשמנים בעזרת מברשת בשמן זית.

משמנים בעזרת מברשת את הפילטים בשמן זית, הופכים ומהדקים לתוך צפוי הפרמזן ומניחים בתבנית, לוקחים עוד מהצפוי ומהדקים שכבה יפה לדג, מטפטפים מעל מעט שמן זית, בשליש השני של התבנית מניחים את השעועית והשרי ומפזרים מעליהם מעט מצפוי הפרמזן. מכניסים לתנור (טוסטר אובן) שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-12 דקות.

מוציאים מהתנור, מתענגים על הריחות והצבעים ומגישים

 

פילה אמנון בצפוי פרמז'ן (ותוספת של שעועית ועגבניות שרי)
סוג של הכל בתבנית אחת

המצרכים:
פילטים של אמנון
מים+חומץ להשריה (אפשר גם מים ומיץ לימון)

1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת בינוני
2 כפיות פירורי לחם
1 כפית שומשום מלא (או לבן)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור גרוס גס
מלח גס או רגיל

לתוספת:
שעועית ירוקה עדינה קפואה
עגבניות שרי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס

ההכנה:
משרים את הפילטים במים מעורבבים עם חומץ (או מיץ לימון) עד שהפילטים מפשירים, מינימום לחצי שעה וכמובן שאין בעיה גם יותר, זה עוזר להוציא את הריח מהדגים.

בצלחת עמוקה מערבבים יחד את כל חומרי הצפוי של הדג ומניחים בצד.

בצלחת נפרדת מערבבים את כל חומרי התוספת ומניחים בצד.

מרפדים תבנית תנור או טוסטר אובן בנייר כסף ועושים קיפול בנייר הכסף לגובה (ראו תמונה) שיהווה מחיצה בין הדגים לתוספת, כדי שנוזלי התוספת לא ירטיבו את הדגים.
על נייר הכסף מניחים נייר אפיה ומשמנים אותו בעזרת מברשת בשמן זית.

מוציאים את הדגים מהמישרה ושוטפים היטב תחת זרם מים. מייבשים בין דפים של נייר סופג. בעזרת מברשת משמנים את הדגים בשמן זית בנדיבות, הופכים ולוחצים לתוך הצפוי. (אפשר לצפות גם את צד העור עם רוצים). מניחים בתבנית ומוסיפים עוד מהצפוי עד לשכבה אחידה ועבה, מטפטפים מעל מעט שמן זית.
בחלק השני שמים את השעועית ועגבניות השרי ומפזרים מעליהם מעט מהצפוי שנותר.

מכניסים לתנור (או טוסטר אובן) שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 12 דקות.

בתאבון

המנה שלי

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת