00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

אושפלו אורז עם עוף וירקות

מתכון-
2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפלכים,
5-6 גזרים גדולים חתוכים למקלות.
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים,
כ- 4-6 כרעיים.
1 כפית כורכום,1 כפית כמון
1 כפית פפריקה,
1 כפית אבקת מרק עוף.
4 כוסות אורז פרסי מנוקה ושטוף,-מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה.
2 כפיות מלח,
קצת פלפל שחור.

אופן ההכנה-
לחמם בסיר רחב כ-4 כפות שמן קנולה.
להניח את הכרעיים ולהזהיב אותם משני הצדדים,
כאשר העוף זהוב להוציא אותו ולהניח בצד על צלחת.
אם נשאר המון שמן במחבת לשפוך חצי לכיור.
בחצי השני של השומן לשים בצל וגזר
ולטגן אותם תוך ערבוב כ-7 דקות.
להוסיף את הכורכום, כמון,פפריקה מתוקה -ולערבב כדקה ושלא ישרפו התבלינים, מי שרוצה להוסיף שום יכול כעת.

לאחר כדקה- להניח מעל את העוף,
להוסיף-
2 כוסות מים ממדודות בכוס חד פעמית
להניח מעל את העוף,
ולבשל על אש בינונית כ-30 דקות.

לאחר חצי שעה-לפזר מעל את האורז, לפזר את גרגירי החומוס המבושלים,
להוסיף אבקת מרק עוף,מלח, קורט פלפל שחור ,לישר את האורז ולכסות הכל במי ברז
לכסות במים כ-1/2 ס"מ לערך מגובה האורז,

להביא לידי רתיחה ,להנמיך את האש לקטנה, וכאשר המים התאדו
ליצור חורים בתוך האורז בעזרת גב כף, כמו ארובות שדרכם יעברו העדים
ויבשלו את האורז שלמעלה, לכסות עם מכסה ולבשל כ-40-50 דקות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת