00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל קארי ירקות

01/11/2016

אחרי הרבה זמן שלא פרסמתי אף מתכון חדש (למרות שלא הפסקתי לבשל) אני מנסה את מזלי בתיעוד אחד המתכונים הפופולאריים בביתי מאז הקיץ האחרון.
יש הרבה סיבות לכך שהספקתי לכתוב ובראשן מחסור בזמן (עקב עבודה חדשה ותובענית יחסית לעבודה הקודמת) והאכזבה הכללית מהבלוגיה. אין סיבה מיוחדת לכתיבה הזאת מעבר לקצת זמן פנוי.

אפשר לגוון בירקות כיד הדמיון הטובה עליכם.

הכמויות פה לתבשיל גדול שמספיק לכ-10 סועדים להערכתי.

 

המצרכים הדרושים:

  1. 1 בצל גדול
  2. 2-3 שיני שום
  3. 1 כרישה
  4. 1 בטטה בינונית
  5. 1 תפוח אדמה קטן
  6. 3-4 קישואים בינוניים
  7. כוס אפונה קפואה
  8. סלסת פטריות שמפיניון
  9. 1 פחית קרם קוקוס של כ-16% שומן
  10. 3-4 כפיות משחת קארי אדומה
  11. 2-3 כפות שמן זית לטיגון
  12. קצת כוסברה קצוצה (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים וקוצצים את הבצל
  2. מקלפים את שיני השום ופורסים לפרוסות דקות
  3. חותכים את הכרישה לפרוסות דקות
  4. מקלפים את הבטטה, תפוח האדמה והקישואים וחותכים לקוביות קטנות (קצת יותר גדולות מהאפונה)
  5. מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות
  6. בסיר גדול מחממים את שמן הזית
  7. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל השום והכרישה ומטגנים תוך ערבוב על אש גדולה עד שהבצל הופך לשקוף
  8. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והבטטה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהן מתרככות מעט - כחמש דקות
  9. מוסיפי את הקישואים, האפונה והכוסברה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
  10. מוסיפים את הפטריות, קרם הקוקוס ומשחת הקארי ומערבבים
  11. מביאים לרתיחה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (אפשר להוסיף מלח ופלפל שחור)
  12. מבשלים על אש קטנה בסיר סגור עד שכל הירקות במרקם אכיל ולא רכים מדי. מערבבים מדי פעם

 

בתיאבון!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת