00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גביניות שמרים

גביניות שמרים

גביניות שמרים

 

 

 

 

 

מצרכים:

1 קילו קמח לבן...
50 גרם שימרית
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
300 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
2 ביצים
כפית של גרדת לימון
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית מלח

למילית:

500 גרם גבינת טוב טעם,
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס אבקת סוכר (שמתי כ- 1/2 כוס אבקת סוכר, אנו אוהבים מתוק יותר)
2 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
10 גרם חמאה מומסת.
50 גרם חמוציות או צימוקים

*למריחה על הגביניות:לפני אפיה, ביצה טרופה עם מעט מים, או אבקת סוכר,

אחרי אפיה: לבזוק  על הגביניות אבקת סוכר בנ-די-בות!.

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק חלק כ - 12 דקות לישה.
2. מכסים את קערת הבצק ונותנים לבצק התפחה של שעה עד שהוא מכפיל את עצמו.
3. לאחר שהבצק תפח, מחלקים ל 5 כדורים שווים וכל כדור מרדדים דק לריבוע.
4. כל ריבוע מחלקים ל4 ריבועים שווים בגודל בן 8 - 10 ס"מ

הערה שלי: ממליצה לעשות ריבועים רבים ודקים יותר,  לפחות שישה מכל כדור בצק, (לפי המתכון הגביניות יוצאות מאוד גדולות, ועבות מדי),
5. במרכז כל ריבוע שמים כף מהמלית, מרטיבים את השוליים של הריבוע במים ומקפלים את הפינות אל מרכז המלית כשקצבות הפינות אחת על השנייה ומהדקים חזק.
6. את הגביניות מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומכסים את התבנית ומתפיחים כ-35 דקות.
7. מחממים תנור ל 190 מעלות , מורחים את הגביניות בביצה שמעורבבת עם מעט מים, ומכנסים לתנור .
8. אופים את הגביניות כ - 12-15 דקות עד שמזהיבות יפה , מצננים אותן ובוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות. (אם בוזקים אבקת סוכר על מאפים חמים , הסוכר נספג ואין רואים אותו).

 

 

הבצק מכוסה ותופח כשעה.

 

 

אם נשאר אפשר להקפיא בקופסת פלסטיק  סגורה היטב,

בא לכם גביניה, רוצים לחמם?

להוציא לכלי חסין חום, להפשיר בטמפרטורת החדר, 

  ואחר כך לחמם באובן טוסטר או בתנור, 170 מעלות עד שחם לשביעות רצונכם.  לבזוק אבקת סוכר בנדיבות, ולהתענג...

 

קרדיט: חן אגמי רומנו

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת