33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

ממשיכה להציץ ולנגוס....

27/10/2016

כמו בכל ביקור בנוכריה

אחד הדברים הכי שווים הוא האוכל, הטעמים, הריחות, הצבעים, הצלילים

המפגש של החושים עם המעוררים,

אז הצצתי לה גם קצת לטעמים, לסיציליה....

וכן, פסטות למיניהם, ופיצות נהדרות, ומאכלי ים, וגבינות, ואסור! ממש אסור לשכוח את הגלידות!!!

ומאפה נפלא בשם קנולי, לפחות אחד, לאלה ששומרים.....

תוצאת תמונה עבור קנולי

ואחת העוגות או המגדניות היותר שוות שהפגיש אותנו חיים נאור, היא הקסטלה

סוג של בורקס אפוי מתוק ומאובק בלבן. כשאתה נותן ביס מתפרצת אתנה קטנה - הר געש סיצילאני מתוק של גבינת ריקוטה, מתוקה, חמימה.

אז חיפשתי קצת ברשת ומצאתי!

קסטלי cassatela

המתכון באדיבות ניצי גרי ז"ל - מנהלת פורום אוכל וואלה

החומרים:

500 ג' קמח

75 ג' חלב

10 ג' שמרים - 2 כפות מחוקות שמרית

150 ג' ביצים - 2 גדולות

150 ג' חמאה

12 ג' מלח 
למילית

מלית:
250 גר' גבינת ריקוטה מסוננת
100 גר' אבקת סוכר


אופן ההכנה:

  1. הכנת המילית: מעבירים את הריקוטה דרך מסננת כדי לקבל מירקם חלק יותר. בעזרת מטרפה מערבבים את הריקוטה עם אבקת סוכר. טורפים היטב כדי לתת לריקוטה מירקם חלק ואוורירי. מערבבים. שומרים במקרר עד שהבצק מוכן.

  2. הכנת הבצק: מערבלים את הקמח עם החלב, ביצה ושמרים. ותוך כדי העירבול מוסיפים סוכר, מלח וחמאה רכה.

  3. מערבלים עד שמתקבל בצק רך אחיד וגמיש.

  4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך כ-3  שעות.

  5. קורצים מהבצק כדורים בני 45 גרם כל אחד .

  6. טובלים את הכדורים בביצה ובסוכר חום.

  7. מתפיחים 40 ד' בחום של 27 מעלות.

  8. מועכים את החלק המרכזי כך שתיווצר גומה במרכז וכל הכדור יהפוך לפחוס. הגומה תכיל את המלית.

  9. ממלאים במלית בעזרת שק זילוף. (או בעזרת כף)

  10. להתפיח עוד 20-25 דקות עם המלית.

  11. לאפות בחום 190 מעלות במשך 20 דקות.

  12. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

תוצאת תמונה עבור ?cassatella?‏

אני, הולכת לנסות לעשות...

הצילומים לקוחים באדיבות גוגל

אני פשוט לא הספקתי.

טרפתי...ועד שנזכרתי

לא נותר דבר  ...   (

תוצאת תמונה עבור ?cassatella?‏

חג סוכות שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת