88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוחי עץ שתי וערב

23/10/2016
עוגת תפוחי עץ שתי וערב

עוגת תפוחי עץ שתי וערב

 

כפי שאתם רואים השתמשתי בתבנית עגולה של פאי  בקוטר 26 , (ולא לפי הוראות המתכון),

עוטפים את הבסיס המתפרק בנייר אפיה, כאשר כל הקצוות למטה מתחת, ומכניסים לטבעת המסולסלת,

משמנים היטב בחמאה, משטחים באצבעות, את הבצק לתחתית,  ומהדקים כנגד סלסולי התבנית, כך העוגה מתקררת, ובעת החילוץ, הצורה נשמרת יפה .

 

מרכיבים:

  • לבצק
  • 3 כוסות קמח

  • 120 גרם חמאה, רכה

  • 3 כפות שמן

  • 3 חלמונים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 3 כפות חלב קר

  • למלית
  • 8-10 יחידות תפוחי עץ (גרני-סמית), קלופים וחתוכים לקוביות

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/4 כוס סיידר תפוחים, או מים

  • 100 גרם צימוקים

  • 100 גרם אגוזים, קצוצים

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כפית קורנפלור

את מילית התפוחים בישלתי מיום קודם, ושמרתי במקרר עד ההכנה.

  • להברשה
  • 1 ביצה טרופה  

  • אופן הכנה :

  • 1 .הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית.

  • 2 .הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר והסיידר, ומבשלים כ­10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הקינמון והקורנפלור ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים.

  • 3 .מחממים תנור ל-­180 מעלות. לוקחים שני ­שליש מהבצק ומשטחים על תבנית מלבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. (השתמשתי בתבנית עגולה מתפרקת), יוצקים על הבצק את המלית.

  • 4 .מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע­ / מלבני, וחותכים לרצועות.

  • מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה,

  • (פיזרתי מעל מעט סוכר חום + קינמון), 

  • מכניסים לתנור ואופים למשך כ­45 דקות, עד שהבצק מזהיב.

  • 5* .מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת + עם כדור גלידת וניל.

 

רצועות הבצק מונחות על התפוחים בשתי וערב,

אם נקרעה רצועה,  הטלאתי והדבקתי

 והדבר לא גרע מאומה, מהמראה היפה או מטעמה של העוגה,

 

 

  •               

קרדיט: עדה כהן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת