88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלה קלועה עגולה יפיפיה

חלה קלועה עגולה יפיפיה

חלה טורבן קלועה עגולה יפיפיה

 

 

 

 

 

 

 

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח לחם - אופציה אם אין גישה אז להמיר לקמח רגיל

  • 5 כוסות קמח רגיל

  • 2.5 כוס מים פושרים

  • 5 כפיות שמרים יבשים

  • 4 כפות סוכר

  • 1/3 כוס שמן קנולה

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 כף מלח

 

אופן ההכנה:

  • 1

    להכין בצק מכל המרכיבים; לדאוג שהמלח בתחתית הקערה, מעל המלח להוסיף את הקמח,  ואז את הנוזלים והשמרים להניח מעל לקמח, וללוש עשר דקות לבצק חלק וגמיש.


  • 2

    להתפיח את הבצק עם כיסוי במקום חמים לשעה או עד הכפלת הנפח על משטח נקי ללוש שנית את הבצק עם 4 כפות קמח לחם, ולהתפיח שנית עד להכפלת הנפח (30 דקות).


  • 3

    לאחר ההתפחה השניה לחלק את הבצק ל2 חלקים שווים ( 2 חלות יצאו לכן) כל חלק לחלק ל6 חלקים שווים לרדד כל חלק ולגלגל לרצועות שוות וארוכות להניח ממולכן 3 רצועות לאורך ומעל להניח שלוש רצועות לרוחב באמצע את החלק העליון של הרצועות ממול להעביר לצד שמאל למטה את החלק האמצעי התחתון להעביר לצד שמאל מעל הרצועות שקפלתן לפני לקחת את הרצועות מצד ימין ולקפל מתחת לרצועות של צד ימין ולאחר מכן לקחת את הרצועות מצד שמאל ולקפל אותן מעל לרצועות מצד ימין בשלב זה לקפל את כל הקצוות מתחת ולעצב בעזרת הידיים צורה עגולה.


  • 4

    להתפיח בתבניות משומנות עגולות ל45 דקות למרוח 2 חלמונים טרופים עם חצי כף חומץ תפוחים לאחר 30 דקות התפחה למרוח בביצה שנית ומיד לפני הכנסת החלות לתנור למרוח שוב.


  • 5

    לחמם תנור ל220 מעלות ולאפות 15 שעה ואז ל180 מעלות לעוד 30 דקות ב10 דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור 5-6 פעמים עד לקבלת צבע חום עשיר.

חלה קלועה עגולה יפהפיה

בסיום, לקבלת ברק יפה, מרחתי  מלמעלה דבש, מיד עם צאתן מהתנור

 

קולאז (800x543)

 

 

קרדיט: שולי אסולין קראסין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת