11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לילית נתיב האור בנדל- פוריות טבעית

אפרסמון - פרי העונה

09/10/2016
אפרסמון - פרי העונה

האפרסמון - פרי העונה

אכול אפרסמון אחד ליום ותהייה לי בריא

מוצאו של האפרסמון בדרום מזרח סין, משם היגיע ליפן ולהודו ואח״כ הופץ למערב.

ביפן הוא נושא בתואר הפרי הלאומי.

העץ מצטיין בחוזקו ובהסתגלותו, ויבוליו טובים.

הוא זקוק לאקלים סובטרופי ומעט קור.

מדענים מכתירים את הפרי כבריא יותר מתפוח.

לאפרסמון תכונות בריאותיות רבות:

עשיר בסיבים מסיסים (בבשר הפרי) וסיבים לא מסיסים (בקליפת הפרי).

עשיר בויטמינים ומינרלים שהם אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) חזקים  כגון בטא

קארוטן (הפיגמנט הכתום) שהוא מוצא לויטמין A, ויטמין C, K

התכונות רבי העוצמה של החומרים נוגדי החמצון:

מונעים  נזקים ל DNA ומחזקים את מערכת החיסון,

מונעים טרשת עורקים המובילה להתקפי לב ושבץ מוחי,

הקארוטנים מכילים לוטאין להגנה על בריאות העין  ולראיית לילה,

הגנה על העור בכלל ולהפחתת קמטים סביב העיניים המונעים הזדקנותו,

מסייעת בהרזיה אודות לתכולת הסיבים הגבוהה שבפרי,

הפרי עשיר במינרל  אשלגן ודל בנתרן. האשלגן מסייע בוויסות לחץ הדם בגוף .

 זרימת  דם מאוזנת מונעת לחצים על הלב ומונעת שבץ מוחי ומחלות כליה.

כמו כן הפרי מכיל מגנזיום העוזר לכווץ והרפיה של שריר הלב ושרירים בגוף.

האפרסמון מסייע לפעילות תקינה של מערכת העיכול אודות לתכולת הסיבים,

האפרסמון הוא מקור טוב לפוליפנולים שהם טאנינים שהם נוגדי חמצון חזקים

המצויים גם בענבים, ביין וברימון.

כמות קלוריות ממוצעת לפרי  אחד היא בין 80 ל100 קלוריות.

הוא ממתק מהטבע, פתרון טוב לצורך במתוק.

טוב לאכול פרי לפני פעילות גופנית 

שהסוכרים שבו הופכים לאנרגיה זמינה.

שימושים  נוספים לפרי:

פרי בשל עוזר לבעיות עצירות וטחורים,

פרי מבושל, טוב לטיפול בשלשול.

 פרי מיובש וטחון לבעיות מערכת הנשימה.

שימושים לפרי בתפריט האוכל:

סלט חסה עם פרוסות דקיקות של אפרסמון, מיץ אפרסמון ושקדים קלויים. 

סלט זה קישט את שלחן ערב חג ראש השנה. קערה מלאה סלט,

בטעם גן עדן, התחסלה כהרף עין.

המתכון:

  1 או 2 חסה אייסברג עגולה

2 אפרסמונים בינוניים קשים

מיץ לימון

שמן זית

מלח דק מעט

מיץ מ 2 אפרסמונים גדולים  סחוט במכשיר מיצים (ללא סיבים)

100 גרם שקדים מקלות קלויים

הכנה:

לשטוף את החסה ולייבש בכל דרך, בכלי מיוחד או במגבת,

להכין בצנצנת עם מכסה את הרוטב של החומרים הנוזליים,

לשקשק לערבוב,

לחתוך את האפרסמון  ל2 חצאים

בכלי מנדולינה או עם סכין לפרוס פרוסות דקות של האפרסמון.

הרכב הסלט:

קערה

לקרוע את עלי החסה בידיים

לפזר את מעט המלח

להוסיף את האפרסמון הפרוס

ולשפוך את הרוטב.

לערבב קלות עם הידיים או עם 2 כפות סלט

לפזר מעל את השקדים הקלויים ולהגיש מיד.

אין סלט חסה טעים ממנו לכל הזדמנות ואירוע.

הכלים והחומרים שהשתמשתי:


               

ציפוי לעוגת גבינה  או עוגת פירות:

מיץ אפרסמון מ3 אפרסמונים

להמיס 2 חבילות ג'לטין ולהוסיף את המיץ.

קבלנו ג'לי אפרסמון.

לילית נתיבאור

נייד: 052-2925341

אתר: http://www.lilit-b.com

אימייל: lilitba2@gmail.com

פייסבוק: לילית נתיב האור

 

 

 

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לילית נתיב האור אלא אם צויין אחרת