00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צימס מתוק

צימס מתוק

תעשו מזה

צימס

מצרכים:

1 ח' גזר גמדי, (אפשר גזר רגיל במשקל 1 ק"ג, שטוף וקלוף ופרוס)

 חופן שזיפים יבשים,

חופן מישמישים יבשים,

אפשר  (לא חובה), 1/4 כוס צימוקים ללא גרעינים בהירים / כהים, 

1/2 כוס סוכר (אפשר להוסיף),

שמן לטיגון,

קורט מלח,

פילפל שחור גרוס כ- 1/2 כפית (או כמה שאוהבים)

2-3 כפות סילאן, (לחילופין אפשר דבש),

אופן הכנה:

לקרמל: מחממים שמן בסיר שטוח,

מוסיפים את הסוכר ובוחשים מדי פעם, על להבה נמוכה, 

עד שמתקבל צבע עינברי, (לא לשרוף כי מר!),

מוסיפים את הגזר קפוא, (או גזר טרי פרוס),

מתבלים בפילפל שחור גרוס + קורט מלח, ומערבבים ממשיכים לבשל בבישול איטי,

סיר מכוסה חלקית.

לרוב אין צורך להוסיף מים, הגזר והסוכר די בהם למשך כל הבישול, אך אם חייבים להוסיף, אז לא יותר מ- 1/4 כוס מים.

 באמצע הבישול מוסיפים את הפירות היבשים,  (אפשר גם צימוקים) + סילאן (או דבש),

 טועמים ומתקנים תיבול,

 ממשיכים לבשל עד שהגזר רך. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת