55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

מאפה קינואה ושאר ירקות

11/10/2016

ארוחות החג דורשות ממני מעט יצירתיות ושבירת שגרה ואחת הדרכים לקבלת רעיונות היא דפדוף בכל מוספי האוכל המצורפים בתקופה זו. 

את הרעיון למרקחת הזו קיבלתי ממאפה טבעוני (פורסם ב"שף") ועבר התאמה לצמחוני "רגיל" cheeky

1.מתחילים בהכנת קינואה לפי הוראות ההכנה הרגילות - 1 כוס קינואה עם שתי כוסות מים ולבשל עד שמוכן (אני הכנתי שתי כוסות ). 

להוסיף 2 ביצים ותבלינים ולערבב. 

לשמן תבנית ולרפד בקינואה (אני עשיתי שכבה עבה יחסית ) ולאפות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב. 

2.כעת נכין את הירקות (השילוב והכמויות נתונות לשינוי על פי טעמכם וגודל התבנית)

דלעת חתוכה לקוביות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות 

שעועית ירוקה

פרחי ברוקולי

סלסלת פטריות טריות קצוצה

עגבניות שרי תוכות לרבעים

את הירקות (למעט הפטריות) להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה , לפזר מלח גס ופלפל גרוס ולרסס מעט שמן . 

לאפות בחום של 200 מעלות כ- 40 דקות . 

להניח את הירקות על תחתית הקינואה . לפזר מעל את הפטריות ועגבניות השרי . 

3.להכין רוטב בשמל 

להמיס 30 גרם חמאה

להוסיף כף קמח לערבב היטב

בהדרגה להוסיף כוס חלב ולערבב עד שמסמיך 

4.לפזר על תבנית הירקות מעט גבינה צהובה מגורדת ולשפוך מעל את  רוטב הבשמל. 

להחזיר לאפייה עד שמזהיב . 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת