מאפה קינואה ושאר ירקות
ארוחות החג דורשות ממני מעט יצירתיות ושבירת שגרה ואחת הדרכים לקבלת רעיונות היא דפדוף בכל מוספי האוכל המצורפים בתקופה זו.
את הרעיון למרקחת הזו קיבלתי ממאפה טבעוני (פורסם ב"שף") ועבר התאמה לצמחוני "רגיל"
1.מתחילים בהכנת קינואה לפי הוראות ההכנה הרגילות - 1 כוס קינואה עם שתי כוסות מים ולבשל עד שמוכן (אני הכנתי שתי כוסות ).
להוסיף 2 ביצים ותבלינים ולערבב.
לשמן תבנית ולרפד בקינואה (אני עשיתי שכבה עבה יחסית ) ולאפות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
2.כעת נכין את הירקות (השילוב והכמויות נתונות לשינוי על פי טעמכם וגודל התבנית)
דלעת חתוכה לקוביות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
שעועית ירוקה
פרחי ברוקולי
סלסלת פטריות טריות קצוצה
עגבניות שרי תוכות לרבעים
את הירקות (למעט הפטריות) להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה , לפזר מלח גס ופלפל גרוס ולרסס מעט שמן .
לאפות בחום של 200 מעלות כ- 40 דקות .
להניח את הירקות על תחתית הקינואה . לפזר מעל את הפטריות ועגבניות השרי .
3.להכין רוטב בשמל
להמיס 30 גרם חמאה
להוסיף כף קמח לערבב היטב
בהדרגה להוסיף כוס חלב ולערבב עד שמסמיך
4.לפזר על תבנית הירקות מעט גבינה צהובה מגורדת ולשפוך מעל את רוטב הבשמל.
להחזיר לאפייה עד שמזהיב .
הוספת תגובה
תגובה אחת