33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

חלה ביתית עם מגוון גרעינים לראש השנה

21/10/2016

חלה ביתית

מצרכים:

לבצק:

400 גרם מים קרים בטמפרטורת החדר (2/3 1 כוסות)

40 גרם שמרים טריים (3 כפות ועוד 2 כפיות) או 15 גרם שמרים יבשים (1 כף ועוד ¾ 1 כפיות)

1 ק"ג קמח רב-תכליתי (7 כוסות)

2 ביצים גדולות

100 גרם סוכר לבן ( 1/2 כוס)

15 גרם מלח שולחן (1 כף)

5 כפות שמן חמניות או שמן קנולה או 75 גרם חמאה בטמפ' החדר

לציפוי ותוספות:

1 ביצה גדולה

1 כף מים

קמצוץ מלח שולחן

קצח, פרג, שומשום, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת (ומה שאוהבים)

אופן ההכנה:

 

בסופו של דבר, תדעו לחוש את הבצק ותדעו אם יש צורך להוסיף מים או קמח; תמיד עדיף לתקן את הכמויות כאשר הבצק מתגבש לראשונה

1. הבצק: שופכים את המים לקערת המיקסר עם וו לישה, מפוררים את השמרים לתוך המים ובאמצעות האצבעות ממוססים אותם; אם משתמשים בשמרים יבשים, ממיסים את השמרים לתוך המים או מערבבים את השמרים היבשים בקמח. מוסיפים את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח והשמן.

2. מערבבים את הבצק במהירות נמוכה כדי לאחד את המרכיבים תוך עצירת המיקסר במידה והבצק מטפס על הוו או אם צריך לעבד פנימה מרכיבים יבשים ששקעו בתחתית הקערה. מגרדים את תחתית ודפנות הקערה לפי הצורך. הבצק זקוק ל-2 דקות בערך כדי להתאחד. אם יש הרבה חתיכות יבשות בתחתית הקערה שאינן מעובדות לתוכו, מוסיפים כף או שתיים של מים. מצד שני, אם הבצק נראה רך מדי, מוסיפים כמה קמצוצים של קמח.

3. מגבירים את המהירות למהירות בינונית ולשים עד שנוצר בצק חלק, בערך כ-4 דקות. הבצק צריך להיות מעט מוצק.

4. לישה: מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים את הבצק למשטח המקומח. באמצעות כפות הידיים דוחפים וקורעים את החלק העליון של הבצק ומרחיקים אותו מאתנו בתנועה אחת, ואז מקפלים את אותו חלק לאמצע הבצק. מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על התהליך במשך כדקה. לאחר מכן, דוחפים ומושכים את הבצק כנגד משטח העבודה ומעגלים אותו לצורה של כדור.

5. התפחה: מקמחים קלות קערה, מוסיפים את הבצק, מפזרים מעט קמח על חלקו העליון של הבצק, ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים את הקערה בצד, בטמפרטורת החדר עד שהבצק עולה בכ-70% בערך, כ- 40 דקות (זה תלוי בכמה החדר חם- כשהבצק תופח בחדר חם יותר ייקח לו פחות זמן מאשר בחדר קר).

6. מחלקים את הבצק: מרימים את הבצק בעדינות מהקערה ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות (יש לשים לב שלא ללחוץ החוצה את האוויר הכלוא בבצק). בעדינות, מושכים את הבצק לצורת מלבן. מחלקים את הבצק לשלוש רצועות אופקיות באמצעות קלף פלסטיק או סכין שף. לאחר מכן, מחלקים כל חתיכה לרוחב לשלושה חלקים קטנים יותר, כך שמתקבלות בסך הכל 9 חתיכות.

7. מעצבים את הבצק: מניחים חתיכת בצק לאורך משטח העבודה. משטחים את הבצק למלבן שטוח באמצעות כף היד; לאחר מכן, מקפלים את החלק העליון ומשתמשים בכף היד כדי ללחוץ את הקצה לתוך החלק השטוח של הבצק. מקפלים ולוחצים עוד 3 פעמים— הבצק יגיע לצורה של גליל באורך 17 ס"מ. מניחים את החתיכה הזו בצד וחוזרים על הפעולה עם 8 החתיכות הנותרות.

8. חוזרים לחתיכת הבצק הראשונה, ומשתמשים בשתי הידיים כדי לגלגל עד ליצירת רצועה ארוכה, תוך לחיצה קלה כלפי מטה כשמגיעים לקצוות הרצועה בכדי לשטח אותן. הרצועה צריכה להיות באורך של 35 ס"מ, כאשר הקצוות הולכים ונעשים צרים . חוזרים על הפעולה עם 8 הגלילים האחרים. מקמחים קלות את הרצועות הארוכות (פעולה זו מאפשרת לרצועות הצמה להישאר מופרדות במידה מסוימת במהלך האפייה; אחרת, הן היו מתחברות יחד).

9. מעצבים: קולעים מכל 3 גלילי בצק  לצמה אחת ומניחים על התבנית רצוי עגולה בצורה שכל צמה תתפוס שטח של שליש מהתבנית הצמה עם קצוות פתוחים ומסדרים כך את שלושת הצמות למעין עיגול פתוח.

במרכז העיגול שנוצר מכניסים חתיכת בצק וממקמים עליה קערית הקרמיקה.

טורפים את הביצה, המים והמלח בקערה קטנה. בעדינות, מברישים את התערובת על פני השטח של החלות, תוך כדי וידוא שהוא אינו מצטבר בקיפולים של הצמות. המטרה היא מעטה דק ונאה. מפזרים בנדיבות את הזרעים על החלות.

10. מניחים את החלות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, מכסים עם מגבת מטבח (או מניחים אותן בשקית ניילון נטולת ריח), ומניחים אותן בצד במקום חמים נטול רוח פרצים להתפחה, עד שהחלות מכפילות את נפחן, בערך כ-40 דקות (כתלות בכמה החדר חם).

11. מחממים תנור ל-200 מעלות וברגע שהחלות הכפילו את גודלן פחות או יותר, מבצעים את מבחן הלחיצה: לוחצים את האצבע קלות לתוך הבצק, מסירים אותה ורואים אם ההטבעה מתמלאת בחציה. אם ההטבעה מתמלאת בחזרה במהירות ובאופן מושלם, הבצק צריך עוד זמן התפחה; אם לוחצים על הבצק והאוויר יוצא ממנו קלות, הבצק תפח יותר מדי ויהיה כבד יותר ופחות אווירי לאחר האפייה.

12. אפייה: אופים את החלות כ-15 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עד שהחלות בגוון חום זהוב, בערך כ-10 דקות נוספות. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים אותן בצד עד שהן מתקררות לחלוטין על תבניות האפייה.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת