00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פטה כבד עוף וריבת בצל

פטה כבד עוף וריבת בצל

פטה כבד עוף וריבת בצל

 

 

 

 

 

 

אחת התוספות המתבקשות לפטה הכבד היא ריבת הבצל.  ריבת הבצל היא ריבה לכל דבר, אך זמן בישולה קצר יחסית לריבות אחרות וגם כמויות הסוכר שמוסיפים לבצל.

לכמות של צינצנת ריבה סטנדרטית,דרושים 1 ק"ג בצלים סגולים או לבנים, שזה כארבעה בצלים בינונים, לא קלופים.

לקלף את הבצלים ולחצות לשניים. כל חצי בצל לחתוך לשניים, ולפרוס לרצועות.

 

לחמם סיר בעל תחתית עבה ולהוסיף  את הבצלים יחד עם כוס סוכר חום.

 

לערבב היטב את הסוכר והבצל,

כאשר הסוכר נמס, להוסיף לסיר חצי כוס יין אדום ולערבב היטב.

לתבל את הריבה במעט פלפל שחור גרוס ולבשל על להבה בינונית – נמוכה, תוך כדי ערבוב עד שכמעט כל  הנוזלים יתאדו.

כאשר נשארים מעט מאוד נוזלים בסיר, לכבות את האש ולהעביר את הריבה לצינצנת.

במקרה של ריבת בצל, נשתמש בריבה להגשה עם הפטה, אין צורך לעקר את הצינצנת .

 

 

 
   

 

לפטה כבד:

לריבת בצל


 

מנות: תבניות אינגליש קייק,   (עדיף קצרות יוצא יפה יותר בהגשה)

הוראות לפטה כבד:

  1. לקצוץ ולטגן את הבצלים עד ריכוך בחמישים גרם חמאה.

  2. לנקות היטב את הכבדים ולהוסיף את הכבד ולטגן עוד שתי דקות, תוך כדי ערבוב.

  3. להוסיף פלפל שחור גרוס, מלח ואת הקלבדוס. לערבב היטב ולכסות את המחבת.

  4. כאשר הכבדים מגיעים לטמפרטורת החדר, לשפוך את הנוזלים המיותרים ולהעביר למעבד מזון עם להב פלדה.

  5. להוסיף מאה וחמישים גרם חמאה רכה ולטחון הכל למחית חלקה ואחידה (זה הזמן לטעום ולתקן תיבול על פי הצורך).

  6. לרפד תבנית מלבנית בניילון נצמד ולבזוק את הפיסטוקים באופן אחיד על תחתית התבנית.

  7. להעביר את הפטה לתבנית, ולהשאיר את הפיסטוקים במקומם.

  8. לשמור לילה במקרר לפני ההגשה.

פטה כבד  מוגש, עם או בלי אגוזי לוז, מנה מצויינת ויפה לאירוח. 

לצידה ריבת בצל שחומה ומקורמלת היטב.

 

 

לריבת בצל:

 

 

  1. לקלף את הבצלים ולחצות לשניים. לחצות שוב כל חצי בצל ולפרוס לרצועות.

  2. לחמם סיר בעל תחתית עבה ולהוסיף לסיר את הבצלים יחד עם כוס סוכר חום.

  3. לערבב היטב את הסוכר והבצל וכאשר הסוכר נמס, להוסיף לסיר חצי כוס יין אדום ולערבב היטב.

  4. לתבל את הריבה במעט פלפל שחור גרוס ולבשל על להבה בינונית - נמוכה, תוך כדי ערבוב עד שכמעט כל הנוזלים יתאדו.

 

*הכנתי את הפטה, ב-3 קופסאות פלסטיק קטנות מאורכות וצרות, מצופות ניילון נצמד, ושמתי  למשך לילה לייצוב במקרר, עד ההגשה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת