00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

לוביה ברוטב עגבניות

לוביה (או רוביה) היא שעועית ארוכה מאוד ובתוכה גרגירים. אפשר לקנות אותה טריה כתרמילים, או מיובשת, כגרגירים (ואז היא נקראת גם "שעועית עין". כדאי להשתמש בלוביה צעירה, כזו שתרמיליה עדיין לא התקשו והפכו סיביים. המתכון מבוסס על מתכון ותיק של אמא שלי, שעועית ברוטב עגבניות.
חומרים:

1/2 ק"ג לוביה חתוכה לפיסות באורך 3-4 ס"מ, ללא הקצוות.

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ לקוביות

1 שן שום מעוכה

1 קופסא (400 גר') עגבניות מרוסקות

1 כוס מים

מלח ופלפל

הכנה:

מחממים את השמן, מזהיבים את הבצל והשום.

מוסיפים את הלוביה ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות והמים ומבשלים כרבע שעה או עד להתרככות. משגיחים שהמים לא יתאדו.

מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם או קר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת