11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כיסונים בצק פריך במילית מלוחה

כיסונים בצק פריך במילית מלוחה

כיסונים ממולאים בפירה מתובל

 אפויים בתנור

 

בצק פריך במילית מלוחה

הבצק הפריך מעולה, רך ונעים וקל לעבודה,

בחרתי הפעם להכין מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן, יצא מאוד טעים,

אפשר כמובן לקרוץ עיגולים בכוס ולסגור 

 

חומרים לבצק פריך:

3 כוסות קמח לבן מנופה (פחות 2 כפות)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים קרים

1/4 כוס שמן קנולה

למילית תפוחי אדמה:

5 תפוחי אדמה  בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות,

 מבושלים במי מלח, מסוננים ומעוכים לפירה.

2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים בשמן זית, עד לגוון זהוב /שחום,

 להוסיף את הבצל המטוגן + השמן למחית תפוחי האדמה, לערבב היטב,

לתבל בפילפל שחור, לתקן טעמים לפי הצורך, בפילפל ומלח אם חסר, למעוך הכל בממחה תפוחי אדמה למחית חלקה, אפשר להוסיף  ביצה שלמה גודל M (לא חובה), (לא שמתי),

למלא את הבצק ולאפות עד הזהבה 

 

חומרים למלית גבינות:

200 גרם גבינה בולגרית

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

ביצה

2 כפות קוטג'

לזיגוג:

ביצה

שומשום

הוראות הכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים : קמח, חמאה , אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד שנוצרת תערובת פירורית.

מוסיפים בהדרגה את המים והשמן.

מערבלים עד שהבצק מתאחד.

מקררים את הבצק כשעה במקרר.

מרדדים, קורצים לעיגולים וממלאים כל עיגול בכפית של מלית הגבינות , מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות (כך בעצם יוצרים צורה של כיסוני בצק).

מניחים את כיסוני הבצק הממולאים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך  30 דקות.

 

 

זה הכלי שקניתי בשוק הפישפשים בגיאורגיה,

יש דומים לו , בצורות שונות, שעשו עליה מרוסיה

הכלי מונח על רגליו הקטנות

מפזרים מעל קמח, כדי שהבצק לא יידבק,

שמים עיגול בצק שיכסה את כל המטריצה,

טופחים קלות עם היד, כדי לראות היטב את הצורות,

 ומניחים מילית שבחרנו באמצע כל שקע,

 מרדדים שיכבת בצק שניה, באותו קוטר,  ומניחים מעל המילית, מפזרים קמח, 

ועוברים עם המערוך מגלגלים ולוחצים בכוונה רבה,

זאת הפעולה המשולבת,  שמדביקה את הכיסונים, וגם קורצת אותם לצורותיהם.

מורידים את עודפי הבצק מסביב, הופכים את הכלי באוויר,

ובעדינות עוזרים לכיסונים ליפול על משטח העבודה המקומח קלות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. 

קיבלנו בבת אחת כמות גדולה של כיסונים , 

במידה ואחד טיפה נפתח, לעזור לו indecisionבעדינות.


 

הפירה מלא בצל מטוגן ומתובל בפילפל ומלח

שמים כפית מילית בכל שקע

עוברים עם המערוך, תוך כדי שלוחצים את הבצק כנגד הבליטות של המטריצה,

הבצק נחתך ונדבק בו זמנית

,

הופכים באוויר, והכיסונים נופלים על משטח העבודה, אם צריך עוזרים להם להתנתק.

מסדרים את הכיסונים בתבנית או על רשת מרופדת נייר אפיה

 מורחים חלמון ביצה (צהוב) טרוף עם כף מים, ומורחים את הכיסונים, אופים ב- 170 מעלות, עד שזהוב .

מצננים בתבנית כדי שלא יתפרקו. 

אם לא מגישים מיד, לסדר בשכבות בקופסה עם מכסה, ולשמור במקרר. 

לפני הגשה לחמם בתבנית  ב- 160 מעלות, עם נייר אפיה רופף מעל,

(הכנתי יום לפני),

מצטערת, אך לא זכרתי לצלם לאחר אפיה, ואחר כך לא הספקתי כי נחטפו. 

מאוד אהבו אותם.

והנה אותה גברת בשינוי אדרת:


 


 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת