00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טבעוני

דלורית אפויה

לטעמי, דלורית היא אחד המאכלים היותר טעימים שיש.
טעמה מתוק ומפתה, המראה שלה צבעוני ומעניין ומבחינה תזונתית היא לא רעה בכלל.
 
מידע תזונתי:
הדלורית, מעצם היותה ירק כתום, חשובה למערכת החיסון, לבריאות מערכת הנשימה, העיכול ודרכי השתן וביכולתה לעכב ספיגת שומנים מהמזון אל הגוף וכך לצמצם את כמות השומן שהגוף סופג.
 

דלורית אפויה

 

מצרכים:
4 דלוריות בינוניות
1 שומר קטן
1 תפוח עץ מסוג גרנד-סמית (אפשר להשתמש בכל תפוח אחר)
כף עלי טימין טריים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל גרוס
3 וחצי כפות שמן זית
½ כוס אורז
½ כוס ציר ירקות (או ½ כוס מים עם אבקת מרק)


הכנה:
חוצים את השומר לאורכו, מוציאים את הליבה, חותכים לרצועות ושמים בקערה. מקלפים את התפוח, חוצים לשניים, מגלענים וקוצצים מוסיפים לקערה. מוסיפים שום, שמן זית, אורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
שוטפים את הדלורית היטב, קוטמים את החלק העליון ומניחים בצד.
חוצים את הדלורית ומרוקנים מהגרעינים. בעזרת כף, ממלאים את השקע עד למחציתו בתערובת האורז. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי המלית. סוגרים את הדלורית עם המכסה (החצי השני) ואם רוצים ניתן לאטום בעזרת קיסמים.
לאפות בתנור בחום בינוני כ-50 דקות, עד שהאורז מוכן והדלורית שחומה מבחוץ.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל the cooker אלא אם צויין אחרת