00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טבעוני

אוזני המן

אוזני ההמן הקלאסיות, במהדורה פשוטה וטעימה.
 
מידע תזונתי:
המתכון הזה, כצפוי, הוא לא ישועה תזונתית, אבל הוא גם לא זבל תזונתי.
האגוזים שבמלית עשויים לספק ברזל, חלבון וסידן, מה גם שהתמרים תורמים די הרבה סידן לעניין, אבל בגלל הכמות הקטנה שלהם במתכון אין לכם מה להסתמך על זה.
לא ישועה תזונתית, כמו שאמרתי.
 

אזני המן            

בצק:
4 כפות שמרים יבשים
כוס מים פושרים
4 כוסות קמח לבן רגיל
1/4 כוס סוכר
1/3 כפית מלח
200 גר´ מרגרינה מרוככת
4 כפות שמן
קליפת לימון מגוררת

הכנה:
מפוררים את השמרים במים ומניחים להם לתסוס.
מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. יוצרים גומה ושמים בה את תמיסת השמרים.
מוסיפים תוך כדי לישה את שאר החומרים ולשים לבצק חלק. שומרים במקרר ללילה.

מלית:
3/4 כוס מים
2 כפות ריבה
1/3 כוס סוכר
50 גר´ פרג טחון
1/2 כוס תמרים קצוצים או צימוקים
קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס אגוזים קצוצים

מערבבים בסיר את כל החומרים מלבד האגוזים. מרתיחים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים האגוזים ומערבבים.

מכינים אזני המן, מושחים במעט מרגרינה ואופים כ-25 דקות בחום בינוני
(180-200 מעלות צלזיוס) .

חג שמח!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל the cooker אלא אם צויין אחרת