00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי בקר ופטריות וערמונים

צלי בקר ופטריות וערמונים

צלי בקר פטריות וערמונים

קרדיט: זיו

  • 2 ק"ג נתח בשר לצלי בתנור יפה וארוך שיהיה אפשר לפרוס אותו (צלי כתף מגיע בנתח של 1.8 – 2.5 ק"ג, אחרי שניקו אותו). אפשר גם לבקש מהקצב לקשור אותו ואח"כ נוריד את הקשירה.
  • 2-4 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
  • 1 עגבנייה קלופה, חתוכה לרבעים וסחוטה קלות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ (בערך כוס)
  • שורש סלרי חתוך לרבעים או שורש פטרוזיליה
  • 1 כוס יין אדום (או יותר) עדיף פשוט, אין טעם למשהו יקר, נניח של סגל (מספיק טוב לבישול)
  • ליטר או שניים תלוי בגודל הנתח, של ציר בשר חום. אל תתביישו להכין מקוביות OXO או דומים
  • 4 עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • מלח פלפל
  • סלסלת פטריות שמפניון קטנות או פורטבלו *
  • כוס של זיתים ירוקים מגולענים (אופציה) ובצל אחד גדול פרוס לפרוסות דקות
  • אופציה: במקום ציר בשר להוסיף ליטר בירה כהה.

ההכנה:

בסיר גדול נזהיב בצל עם שמן זית וחצי חבילה חמאה. להספיג נוזלים עודפים מהנתח, נשים את הבשר בסיר וניתן לו סגירה טובה מכל הכיוונים. נוסיף את כל השאר ואת הנוזלים כמובן. רתיחה של 20 דק', ועוד שעה וחצי בישול ברתיחה עדינה.

נפסיק את הבישול, נצנן מעט עם מכסה פתוח, בערך 20 דק', ויותר זה עדיף. גם יום לפני ושהייה של לילה במקרר תעשה טוב והפריסה תהיה קלה יותר. נוציא את הנתח ונפרוס עם סכין חדה מאוד לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. לשמור על המירקם בבקשה.

בתבנית מתכת גדולה או פיירקס או סיר ברזל שמתאים לתנור נסדר את פרוסות הבשר כמו כיכר לחם פרוס, ונמזוג מעל את תכולת הסיר. נכסה בנייר כסף או מכסה ולתנור לעוד שעה בערך בחום 120.

להגיש חם חם

אפשר להכין את הפטריות בנפרד כמה דק' לפני ההגשה (להשחים במחבת עם חמאה ופטרוזיליה קצוצה), ולהגיש מעל הבשר.

נשאלתי רבות בימים האחרונים אזי: אל תתביישו לשחק עם המרכיבים, להוריד, להוסיף, לשנות ולגוון (אין חובה לפלפל אנגלי, ואם אין ציר בקר אז לא נורא). נניח אפשר להוסיף ערמונים קלויים חתוכים, שיני שום שלמות, ענף טימין טרי, פירות מיובשים ואפילו להרכיב מתכון אחד מכמה מתכונים אחרים. קופסה קטנה של רסק עגבניות תכהה את התבשיל לציר חום כהה.

 

*התוספות שלי לצד פרוסות הצלי: (ארוחת מזנון),

שתי שקיות ערמונים קלויים וקלופים, 

1 קופסה פטריות שמפיניון שלמות משימורים,

טיגנתי בצל גדול, הוספתי את הערמונים והפטריות, עד שהזהיבו,

תיבלתי בפילפל שחור גרוס ומלח, והמשכתי לטגן עד שהיו מוכנים,

בהגשה חיממתי ופיזרתי לצד פרוסות הצלי ,

**ביום המחרת, פרסתי את נתח הבשר המוכן (ששהה לילה במקרר), ובישלתי שעה ורבע ברוטב שלו, על הכיריים,  

יצא צלי רך ועסיסי.

 

ערמונים ופטריות מצטרפים לחגיגה

 


פרוסות צלי כתף עסיסיות ורכות,

ולצידן ערמונים ופטריות שמפיניון שלמות (ארוחת מזנון)

 

 

צלי בקר בפטריות מאתר תבשיל

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת