33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

פוקצ'ה בקלי קלות

24/09/2016

אתמול הכנתי 4 פוקצות לערב שבת עם תוספות מגוונות של חצילים , בטטה ,בצל

יצא מעולה רציתי לשתף אתכם במתכון שאותו למדתי בסדנת בישול איטלקית והבצק גם טוב לפיצה 

אז הינה המתכון  ל4 פוקצות :

חומרים לבצק

650 גרם קמח ללחם רצוי של שטיבל

13 גר' שמרים טריים  (2 כפיות )

35 גר סוכר ( 3כפיות)

20 גר' מלח (כפית וחצי ) בסוף לישת הבצק

350 מ"ל מים פושרים

כף שמן זית

תוספות 

חציל פרוס לפרוסות מומלחות שעמדו שעה בשמש נשטף נוגב ובהמשך נאפו בתנור עם שמן זית ופלפל

בטטה פרוסה לפרוסות שנאפתה בתנור יחד עם החציל עם שמן זית מלח ופלפל

 בצל פרוס לפרוסות שנאפתה בתנור יחד עם החציל עם שמן זית

כל תוספת אחרת שאתם אוהבים עגבניות , עגבניות מיובשות ,קישוא ,פלפל אדום וכו

הכנה

מכינים את התוספות בתנור חם של כ200 מעלות

מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המלח לקערת המערבל עם וו לישה מערבלים במהירות איטית 10 דקות

ב 5 דקות האחרונות מוספים את המלח

משאירים את הבצק לתפוח כ 1 שעה מכוסה בניילון לאטימה 

לשים אותו בידיים ומשאירים לעוד 20 דקות התפחה

מחלקים ל4 כדורים ונותנים להם לתפוח עוד כחצי שעה

מדליקים תנור לטמפ' גבוהה של 220 מעלות לא טורבו

משטיחים כל כדור בידיים משומנות בשמן זית אפשר להעזר במארוך.

מורחים בהברשה שמן זית על כל פוקצ'ה

מניחים את התוספות בוזקים מלח אטלנטי פלפל שחור גרוס אפשר להוסיף גם טימין ואורגנו וזיתים

מכניסים לתנור חם ל 12-14 דקות לא לחרוך יותר מידי

ומגישים לשולחן

בתאיבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת