00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כוסות עכורות כך תנקו

הפטנט לניקוי כוסות זכוכית עכורות

סיבות  (אפשריות), ופתרונות לתופעה

קרדיט אודטה,

 

 אז בודקים את הדברים הבאים, כי כל אחד מהם לחוד ו/או ביחד, במצטבר, מייצרים "כוסות עכורות". וזה הולך ככה:

מלח. האם יש מלח במדיח? כי העדר מלח גורם לכלים עכורים. ולצורך העניין מלח בישול רגיל הוא מצוין. ואין צורך לקנות "מלח מיוחד למדיח", תחסכי את הכסף שלך. ומאידך, אם שופכים מלח, וקצת ממנו נשפך מחוץ למכל שלו, ובכל זאת מפעילים את המכונה כרגיל - לא ייאמן, אבל יש מצב שזה עושה עכירות לכוסות. והפתרון? אחרי מילוי המלח, מפעילים את המדיח על "ריק", עם מכונה ריקה מכלים, למחזור אחד קצר.

חומר ההברקה. האם יש במדיח חומר הברקה? כי אם כן, כדאי להשתמש באבקה למדיח ולא בטבליות שמכילות גם חומר הברקה, כי מעודף חומר הברקה (כן, כן) יש לפעמים עכירות. וחוץ מחומר ההברקה היקר, כדאי להניח ככה, על הרשת העליונה, שניים-שלושה חצאי קליפת לימון (שסחטו ממנו את המיץ). מניסיוני, זה נותן לכוסות ברק מדהים.

הפרעות מכניות לממטרות. מכירה את הפלסטיק הזה שאמור להפיץ ריח טוב במדיח? נו, הפיגוע הזה לאף? כי לפעמים אנשים מניחים אותו במקום לא טוב, ואז הוא עוצר את תנועת הממטרות. ואפרופו הממטרות: צריך לשים לב שכל הצלחות האופנתיות הענקיות האלה לא עוצרות את הממטרה העליונה. אחרי שכל הצלחות האלה בפנים, יש לסובב את הממטרה העליונה

באצבע, ולראות שהיא משלימה בקלות את הסיבוב שלה. אותו כנ"ל כשיש איזו מצקת גבוהה או איזה מזלג בשר ארכני. יש להשכיב אותם ליד הכוסות, לא להציב דום בסלסילת הסכו"ם. עוד אפשרות: שסלסילת הסכו"ם קרועה, או שהחורים ברשת שלה גדולים מדי, וזנב כפית משתלשל ממנה ופשוט עוצר את הממטרה התחתונה.

הפילטר. מה מצב הפילטר? אם הפילטר לא נוקה מזמן (במסיר שומנים ומברשת קשה), תיתכן עכירות.

מצבים לטכנאי. כשהממטרות סתומות והמים לא יוצאים מהן מספיק טוב. או כשישנה איזו תקלה בברז הכניסה של המים, או בצינור הריקון של מי המכונה.

ואיך מחזירים לכוסות את הברק האבוד? סורי, שום הדחה חוזרת במכונה לא תחזיר לכוסות הלבנות את הברק. אז מה כן? עוטים כפפות, שופכים לכוס מעט חומר מסיר אבנית. טובלים בחומר הזה סקוטש, ומשפשפים בו חזק את המעטה הלבן שעליהן. שוטפים במי ברז, ומייבשים על מגבת מטבח. לפעמים יש איזה "זר" לבן ועכור רק ב"קו המשווה" של כוסות היין. והתרגום לתופעה הזו הוא שהכוסות נשרטו במדיח כשהן נגעו והשתפשפו האחת בשנייה. ונגד ה"זרים" הלבנים האלה אין שום תקנה. זהו, יקירה - אם לא נשרו לך האוזניים עד כה, זה הסיפור. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת