33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

בקטנה

סתיו מלא עכשיו.

וכמו כל ההתחלות, של עונות, של אהבות, של משימות, יש בהתחדשות הזו, ריח שיש בו עירוב של חדש וישן.

של מוכר ורענן.

ביחד.

במעורבב.

אני אוהבת אותו כל כך.

קטנה אחת

ישבה לה קערת שיזיפים במקרר,הם היו רחוצים ומוכנים אבל משום מה היא ישבה וישבה ושיזיפיה לא נאכלו.

ואז עמדה בפני הברירה: או לזרוק או....

התבוננתי בהם והם בי בחזרה

נזכרתי בתפוחי העץ!

תפוחי עץ אפויים בתנור הם קינוח נפלא!

פרסתי נייר אפיה,

חיממתי תנור

העברתי אחר כבוד את השיזפים מהקערה הנכבדה אל המגש של התנור (וגם קצת ענבים)....

כיוונתי שעון וטמפרטורה, והלכתי...

הריח שהתפזר לו בבית היה מדהים.

והשיזיפים לאחר שהתחממו להם ונאפו יצאו טעימים הכי הכי, עם עסיס חמצמץ מתקתק שיכול לטפס על כדור גלידה או על פיסת עוגה.

בקיצור - איך לא חשבתי על זה קודם? שהרי תפוחי העץ האפויים וותיקים במטבחי.

טוב, זה היופי של השילוב בין המוכר לרענן.

ממליצה!

שיזיפים אפויים

עוד קטנה

במסגרת הניסויים הביתיים וההתחלות הכנתי לי בעשר  - חמש עשרה דקות, שירמפסל'ך על איטריות אודון יפניות.

אז מה היה שם?

זוקיני פרוס,

גזר בקוביות

פטריות שמפניון חתוכות 

כל אלה הוקפצו מספר דקות במחבת

אליהם נוספו השירמפסל'ך ומעט חלב קוקוס עם כף וחצי של רוטב סויה,

מלח ופלפל שחור

כמה דקות להתקרבות והתחממות ביחד

ומיד הונחו על איטריות האודון שכבר ממש חיכו....וחייכו.....

בעונה הזו, אולי בזכות העובדה שאצלנו היא מסמלת זמן של איסוף, סגירה והתחלה, אני עושה בדיוק לפי הכללים.

אוספת, מסכמת דברים ישנים. סוגרת מגירות וצועדת לקראת חדשות.

זמן החלטות.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת