88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שמרים תפוחים בדבש

עוגת שמרים תפוחים בדבש

עוגת שמרים תפוחים בדבש

 

במקור, זאת היתה אמורה להיות עוגה אישית, אך הכנתי אותה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ,

מרופדת נייר אפיה.  חילקתי את הבצק ל-2   (לבסיס ולכיסוי המילית), 

 את התפוחים חתכתי לרבעים, השתמשתי בתפוחי גרני סמיט, בישלתי עד שהתרככו דים,

חום התנור שלי 175 מעלות,  משך הזמן, עד שאפוי ושחום,

וכל השאר זהה,  

 

 

 

מרים כהן - מרי פלייר

עוגת תפוחים בדבש

עוגה יפה ,טעימה מאוד בניחוח שמרים
מתאימה לכל אירוע חגיגי.
מצרכים:
להכנת הבצק :
1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם) או מחמאה
4 כפות שמן
500 גרם קמח לבן מנופה
2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
200 מ"ל מים פושרים
1/4 כפית מלח

להכנת התפוחים:
4 תפוחי עץ מתוקים קטנים או בינוניים
40 גרם חמאה
4 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון
2 כפות דבש

לקישוט העוגה:
1 כפית קינמון מעורבב עם 3 כפות סוכר חום.
ו ביצה למרוח על העוגה לפני אפייה
לסירופ : 4 כפות דבש מהול עם 1/4 כוס מים מחממים במיקרו. (או מבשלים על הגז).

אופן הכנת הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהמלח) יחד עם מחצית מכמות המים.
2. לשים את הבצק מספר דקות ומוסיפים את המלח ואת יתרת המים מפסיקים את פעילות המיקסר ובודקים אם הבצק מספיק רך . במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
3. מכסים את הקערה בניילונית ונותנים מנוחה של שעה.

אופן הכנת התפוחים:
1. מרוקנים את התפוחים מליבה ומקלפים.
2. פורסים את התפוחים לרוחבם כ 3-4 פרוסות כל אחד תלוי בגודל התפוח.
3. בסיר או מחבת עם תחתית רחבה מניחים את פלחי תפוחי העץ ומפזרים מעל את הסוכר , החמאה והדבש. מבשלים בתחילה על אש נמוכה ומדי פעם הופכים את הפלחים בזהירות..
4. לפעמים התפוחים מאוד עסיסיים ומצטבר הרבה נוזלים בסיר צריך לבשל על אש גבוהה יותר עד לצמצום הנוזלים והתרככות התפוחים אך לא רך מדי.
5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הווניל והקינמון ומבשלים עוד כדקה.
6. מוציאים את התפוחים לצלחת לקירור. במידה ונשארו נוזלים בסיר שומרים לסוף האפייה מוסיפים לסירופ דבש.

אופן הרכבת העוגה:
1. מרפדים תבנית אפייה בנייר .
2. את העוגות אופים ברינגים מתאימים לגודל התפוחים. משמנים את פנים הרינגים בחמאה או במחמאה בנדיבות. אפשר גם לפזר על החמאה סוכר חום.
3. לאחר מנוחה של שעה לפחות מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח .
4. מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ומכסים את יתרת הבצק בניילונית עד לשימוש.
5. לשים מעט את הבצק והופכים אותו לכדור. מקמחים מעט ומרדדים לעיגול בעובי לא פחות מחצי ס"מ וגם לא דק מדי.
3. עם כוס או רינג לחיתוך יוצרים שני עיגולים שרוחבם גדול מרוחב פלחי התפוח.
4. מניחים פלח באמצע של אחד העיגולים ואילו בעיגול השני יוצרים 4 חתכים באמצע הבצק  (חריצים , השוליים נשארים שלמים)
5. מניחים את העיגול עם החתכים מעל העיגול עם התפוח מהדקים פינות.
6. מלבישים את הרינג על הבצק ובזהירות מעבירים לתבנית.
7. במידה ואין רינג עושים אותם הפעולות ורק מהדקים יותר טוב עם האצבעות.
8. מפזרים מעל מעט מתערובת סוכר והקינמון. מכסים ונותנים מנוחה של כ 1/2 שעה.
9. לאחר התפחה מורחים מעל העוגות ביצה טרופה ואפשר שוב לפזר מעל סוכר וקינמון. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות אופים כ 20 -25 דקות.
10. מוציאים את העוגות מתנור שצבען חום,

מורחים מעל עם מברשת בדבש המומס. מגישים פושר.
במידה ונשאר לכם בצק ניתן להקפיא בקופסה סגורה.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת