33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת קרם תפוחים.

11/09/2016

רגישות לגלוטן היא תופעה בריאותית נפוצה בעידן האחרון. 

תופעה זו שונה מאלרגיה לחיטה - צליאק, שנחשבת ממש למחלה עם תסמינים מאוד חדים העלולים לגרום לסכנת חיים. 

רגישות לגלוטן הן צבר תסמינים המתפתחים בין 4 שעות ל 12 שעות מרגע אכילת המזון. באים לידי ביטוי כנפיחנות, בטן נפוחה, גזים, צרבת, כבדות אחרי ארוחה, לעיתים גרד ואדמומיות בגוף. 

מכיון שלחם ומזונות על בסיס חיטה וקמח הם נפוצים ומרובים בתפריט שלנו אזיי קשה לאתר את הרגישות, קשה לבדל אותה ולכן צריך לעיתים עזרת איש מקצוע או מודעות גבוהה למזונות ומרכיבי מזון אותם אנו אוכלים וכמו כן להרגיש את השינויים והתחושות הקורות בגוף . 

בחצי שנה האחרונה מאז הפציעה שלי הרגישות שלי לגלוטן עלתה והתבהרה. כל אימת שאכלתי לחם , אפילו ביתי מקמח מלא וקמחים טובים אחרים במשך יומיים ברציפות הגבתי. נפיחות, גרד באיזור הבטן וכתמים אדומים בבטן. לכן הפסקתי בשלושת החודשים האחרונים לצרוך פחמימה כקמח על כל מוצריה,ומזונות דגניים המכילים חיטה כקוסקוס, בורגול, פסטה,ועוד. ובנוסף אני מקפידה לקרא תוויות ולוודא שאין חשש לגלוטן במוצרים תעשייתים כתבלין סויה, חומץ אורז ועוד.

הנושא מאוד מאתגר, אני חייבת לאודות ולהודות על הסבלנות של בעלי לרשימת המצרכים החדשה שהוספתי לרשימת הקניות לתפריט הביתי. 

בנוסף אפרגן לבעלי הכולבו בקיבוץ שלי, שמחזיקים מגוון מאוד גדול של מוצרים ללא גלוטן איכותיים במחירים טובים. 

אני פותחת קובייה חדשה שבה אשתף אתכם במגוון המוצרים, המזונות, תפריטים חדשים שנכנסו למטבח שלי. 

אתחיל בעוגה שפרסמתי בפייסבוק וחברים ביקשו את המתכון שלה. 

עוגת קרם תפוחים:

מתוך ספר המתכונים "עוגות שאהבתי" של דנית סלומון. 

לבצק : החלפתי את הקמחים והתוספים במוצרים ללא גלוטן. 

 מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות, משמנים תבנית מלבנית בגודל 30*23 ומרפדים בנייר אפיה. 

100 גרם חמאה בטמפ החדר

1/2 כוס סוכר

1  כוס קמח רב תכליתי של חברת Natural Bake 

כפית אבקת אפייה

ביצה טרופה 

כפית תמצית וניל.

מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קמח עם אבקת אפייה, ביצה טרופה ותמצית וניל למשך מספר דקות, עד שנוצר בצק רך.

מורחים את הבצק בשכבה דקה על תחתית התבנית.

לציפוי הפירורים  :

כוס קורנפלקס גדושה

1/2 כוס סוכר חום מהודק

1/2 כוס קמח רב תכליתי או 1/2 כוס קמח אורז

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית קנמון טחון

1/4 כפית זנגביל טחון

50 גרם חמאה מומסת

באותה קערה מכינים את ציפוי הפירורים: מערבבים את הקורנפלקס עם סוכר חום , קמח, אבקת אפייה ותבלינים. מודדים חצי כוס ומפזרים על הבצק. מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה את החמאה ומערבבים במזלג לתערובת פירורית.

למלית רסק התפוחים:

אני מכינה רסק תפוחים לבד, אפשר להוסיף לתפוחים אגס ואפרסק. 

 לקלוף 4 -5 תפוחים, להוציא גלעינים, לחתוך ולבשל עם 3/4 כוס מים וקורט קנמון, להוסיף 2 כפות לימון. 

לבשל עד שהפירות רכים,לצנן.  להכניס לבלנדר או מעבד מזון ולטחון לרסק. 

2 כפות קורנפלור

2 כפות סוכר

מכינים את המלית: בקערה מערבבים קורנפלור וסוכר, מוסיפים מיץ לימון וטורפים לבלילה חלקה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית. 

זורים למעלה את פירורי הקורנפלקס ואופים במדף אמצעי של התנור במשך 45 דקות. מצננים 30דקות, לייצב את רסק התפוחים. 

תודה רבה ושבוע טוב. 

אתי. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת