44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מאפה פרח החמניה

14/09/2016

את המתכון למאפה הזה קיבלתי במייל שיניתי אותו את האמת הכנתי פעם בצק כמו שנתנו למאפה הזה אבל לא אהבתי אותו. גם את המילוי שיניתי.זהו מילוי חלבי..אבל אתם יכולים לפרוות אותו ולשים במקום גבינה אגוזים או שקדים טחונים.אפשר גם להקפיץ ירקות ולמלא. וכמובן גם להכין מילוי בשרי ולהרשים את האורחים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

לבצק :

500 גרם קמח

20 גרם סוכר(כף )

10 גרם מלח

חצי כפית סודה לשתיה

3 כפות גדושות רסק תפוחים (אפשר משמורים ללא תוספת סוכר.ואפשר להכין מתפוח מגורד)

3 כפות שמן

10 גרם שמרים טריים // כפית שמרים יבשים

3/4 כוס מים

למילוי :

אם אתם מכינים פרווה כלומר ירקות מוקפצים אל תשכחו לשים אגוזים טחונים או שקדים טחונים לספיגת הנוזלים שבירקות.

1 חבילה עלי סלק קצוצים דק (או תרד )כולל הגבעולים .

בצל  גדול קצוץ לקוביות בינוניות.

1 קופסה פיטריות טריות חתוכות לפרוסות( אפשר גם יותר)

4 שיני שום כתושות.

חופן פיטרוזיליה קצוצה.

כוס גבינה צהובה מגורדת

3 כפות גבינה 5%

200 גרם גבינה מלוחה יבשה מגורדת.

מעט מלח, פלפל שחור,כפית זרעוני כוסברה  טחונה.

למריחה על הבצק:

3 כפות חמאה מומסת קרה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה ערבבו את כל חומרי הבצק מלבד השמרים והמים. ערבבו כדקה והוסיפו שמרים, ובהדרגה את המים לושו כמה דקות עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.כסו בנילון והניחו במקום חמים להתפחה של חצי שעה.

להכנת המילוי:

במחבת לטגן את הבצל עד שקיפות להוסיף את השום לערבב כמה דקות להוסיף את עלי הסלק תוך כדי עירבוב 5 דקות טיגון להוסיף את הפיטריות  לערבב לטגן עוד כ4 דקות  להוסיף פיטרוזיליה ותבלינים {זהירות לא הרבה מלח }. להסיר מהאש ולצנן.אם הצטברו לכם נוזלים תצננו את עלי הסלק והפיטריות במסננת להגרת הנוזלים.אחרי הצינון לערבב עם הגבינות.

להרכבת המאפה:

לחלק את הבצק במשקל שווה לשני חלקים.

לקמח מעט נייר אפיה ולרדד עליו את כדור הבצק הראשון לעיגול בקוטר של 30 ס"מ.

למרוח במעט חמאה מומסת

שימו שכבת מילוי מסביב לבצק במרחק ס"מ וחצי  משולי הבצק. את מה שנשאר מהמילוי שימו במרכז.

רדדו את חלקו השני של הבצק והניחו על גבי הבצק הממולא.שימו צלוחית עגולה במרכז (כדי לתחום את חיתוך הבצק) והדקו אותה מעט.

סגרו היטב את שולי הבצק מסביב עם אצבעות או מזלג. (כדי שהמילוי לא יברח )

חתכו את הבצק לרצועות בעובי של 3 ס"מ כשאתם מבצעים את החיתוך כמעט עד הקערה.

בעדינות סובבו את רצועות הבצק בזווית של 90 מעלות.

מירחו מעט חמאה מומסת על המאפה פזרו שומשום // גרעיני חמניה //קצח

בזהירות הרימו את נייר האפיה עם המאפה והניחו בתבנית האפיה השאירו להתפחה של רבע שעה.

חממו תנור ל180 מעלות זמן האפיה משוער 30-35 דקות.

אם בא לכם לצ'פר את המאפה cheeky cheeky בסיום האפיה קחו קוביית חמאה ותעבירו אותה על המאפה כולו אבל זה באמת אם רק בא לכם לצ'פר אותוwink.

זהווו סיימנו  תהנו זה ברוררררsurprise

אגב את המאפה נתתי בשלמותו למשפחה יקרה..והם אמרו שהמאפה היה והבצק יצא מעולה.

אזזזז בהצלחה חברים 

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת