44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

בורגול ועדשים שחורות

03/09/2016

התוודעתי לעדשים השחורות בטעימות שלפני החתונה של הבן. ממש עד אז לא אכלתי שום תבשיל עם עדשים שחורים וכשטעמתי אהבתי הם הכינו סלט טעים לעדשים יש מרקם של אגוזים נימוחים וממש אהבתי ,לכן החלטתי להכין ממנו משהו לשבת והכנתי מנה שאפשר לאכול אותה ככה בצלחת ללא שום תוספת או כתוספת לדגים או עוף ממש כלום עבודה וטעיםםם משהו משהו. 

 

 

 

מה צריך:

1 כוס עדשים שחורים

1 כוס בורגול גס

בצל אחד קצוץ לקוביות

3 -4 שיני שום כתושות

כף א' מרק פרווה

מעט כורכום

חצי כפית כמון

מלח , פלפל שחור

3 כפות שמן 

אופן ההכנה:

להשרות את הבורגול בשני כוסות מים חמים.כחצי שעה

בסיר עמוק לטגן את הבצל והשום  עם 3 כפות השמן עד שקיפות הבצל

להוסיף את העדשים ולבחוש . להוסיף לסיר העדשים שני כוסות מים רותחים ואת התבלינים.

להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל כ20-25 דקות (לא יותר שהעדשים לא יהיו לכם ג'בץ ) במשך הבישול לשים לב שהמים לא נגמרו אם כן הוסיפו עוד מעט מים רותחים לא הרבה.

תוסיפו את הבורגול לעדשים תערבבו היטב ותתקנו תיבול.

תמשיכו לבשל עוד כרבע שעה עד 20 דקות תוך עירבוב מידיי פעם. שוב שימו לב שהמים לא נגמרו והתבשיל לא נדבק לתחתית הסיר.

אחרי כיבוי הלהבה השאירו את המכסה סגור כ10 דקות.

זהוווווו אפשר לפתוח ולהנות גם כתבשיל וגם כתוספת למנה עיקרית..

תהנו זה בטוח surprise

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת