33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

כ"ב מנחם-אב תשע"ו - מתכון לכבוד ערב שבת – עוף שלם עם ירקות בתנור

 

עוף שלם עם ירקות בתנור

(מתכון בריא – ללא שמן בכלל)

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של עוף שלם בתנור

 

 

 

חומרים

עוף שלם [עם העור].

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות.

5 פלפלים אדומים וירוקים פרוסים לרצועות.

5 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות גדולות.

 

תבלינים

גריל בשר.

תבלין על האש.

פפריקה מתוקה.

פפריקה עם שמן [של מרוקאים].

מלח.

מים.

 

אופן ההכנה

בתבנית גדולה חד פעמית להניח בשכבות: תפוחי אדמה פרוסים, רצועות פלפלים וקוביות עגבניות.

מעל להניח את העוף כשהחזה למטה, שישאר עסיסי.

בקערית לערבב את התבלינים. הכמויות, כל אחד לפי טעמו.

לפזר מעל העוף והירקות שמסביב את כל התבלינים [אין צורך להרים את העוף ולתבל מתחתיו, הכל כבר יתערבב באפיה].

לזרזף מעל העוף חצי כוס מים [להזהר שהתבלינים לא ישטפו].

בנוסף, מסביב לעוף למזוג עוד כוס מים.

לכסות בנייר כסף, ולאפות בתנור בחום של 250 מעלות, בין 2-3 שעות  [תלוי בגודל העוף].

לבדוק מדי פעם אם העוף מוכן.

כשהעוף רך ומבושל, להסיר את נייר הכסף ולצלות מעט את העוף, לא להגזים כדי שהעוף לא יתייבש.

בתאבון!

 

 

  ואחרי האוכל בא התאבון ללימוד היומי – פרשת השבוע – פרשת עקב...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת