11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לילית נתיב האור בנדל- פוריות טבעית

גברת דלעת מגונדרת

12/08/2016
גברת דלעת מגונדרת

גברת דלעת מגונדרת

דלעת היא ממשפחת הדלועיים ואליה שייכים : קישואים, דולרית, מלפפון...

הדלעת עשירה בסיבים, ויטמינים: C, B6 ,  A בטא קרוטן (הפיגמנט הכתום) שהוא נוגד חמצון חזק.

מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ.

סוגים רבים של דלעת, גדולים מאד, קטנים, ארוכים, אובאליים, עגולים ושטוחים עם פסים, עם

קימוטים, ועוד סוגים רבים בארץ ובעולם.

 

   

הדלעת בעלת ערך קלורי נמוך, מומלצת לדיאטות ולתזונה בריאה. את הדלעת ניתן לשלב בכל תפריט

בצורות הכנה מגוונות: אפויה, כסלט, פשטידה בשילוב בטטה (מתכון בהמשך) או ירקות אחרים.

 

הצבע הכתום שלה  עשיר בבטא קרוטן וטוב מאד לעיניים לראיית לילה.

דלעת מסייעת באיזון רמת סכר והיא טובה מאד לעור הפנים.

גרעיני הדלעת ערכם רב לבריאות בכלל ולפוריות בפרט לגברים ונשים עקב תכולה גבוהה של אבץ,

טובים  מאד לילדים  (מגיל 5) שיש להם תולעים.

זיכרונות ילדות שלי. בעיר הולדתי סופיה היו דוכני רחוב שמכרו חתיכות דלעת אפויה חמה ומהבילה.

זה היה מעדן, כי הדלעת הייתה מוצקה ומתוקה ואפויה היטב בתנור לבנים שאופים לחם.

סבתא שלי הייתה אופה פאי דלעת לארוחת בוקר בשבת שאכלנו עם יוגורט.

 

מתכון שלי לפשטידה או כלביבות:

 

מצרכים:

1 ק"ג דלעת

1 ק"ג בטטה

שמיר (בצל לבחירה)

תערובת זרעים

קמח תירס

ביצים

מלח

25 גרם חמאה

הכנה:

מבשלים בנפרד בטטה חתוכה לקוביות (אפשר במיקרו)

דלעת חתוכה לקוביות (אפשר במיקרו)

מועכים למחית עם החמאה בעודם חמים.

מוסיפים: 1 כוס חד פעמית של תערובת זרעים.

1 כוס חד פעמית קמח תירס לספיגת נוזלים

מוסיפים את הביצים, השמיר הקצוץ, מלח, מערבבים.

מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשטיחים את התערובת.

מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום ואופים כ 50 דקות בחום של 220-230 מעלות.

לחתוך ריבועים. במקרר  2-3 ימים.  אפשר להקפיא.

המתכון הזה הוא בעצם ארוחה מושלמת, יש בה את כל המרכיבים, נוח לקחת לעבודה וטעימה.

 

תערובת זרעים מצוינת ובריאה מוסיפה ויטמינים ומינרלים לסלטים, לפשטידות, לעוגות.

100 גר' גרעיני דלעת, 100 גר' גרעיני חמניות, 100 גר' שקדים, 100 גר' אגוזים,

100 גר' פיסטוק חלבי, 100 גר' אגוזי קשיו.

בחנות תבלינים לטחון הכול יחד דק ולאחסן במקפיא.

 

מרק דלעת, בטטה וג'ינג'ר  

1 ק"ג דלעת

1 ק"ג בטטה

שורש ג'ינג'ר בגודל מלפפון, חתוך לקוביות קטנית

שמיר

חמאה

מלח

מים

חותכים לקוביות, מבשלים . אני מוסיפה כפית כמון. מכסים במים קצת מעל גובה התכולה.

כשהתרכך מכבים את האש מוסיפים את החמאה ומרסקים עם מיקסר אנכי.

מוסיפים את השמיר הקצוץ ו 1/2 כף מיץ לימון.

מרק חורפי מצוין.

תוספות: חלב קוקוס במקום חמאה, שמנת חמוצה, קרוטונים בצלחת,  ועוד כיד הדמיון והטעם של הסועד.

לילית נתיבאור

לתיאום פגישה : 052-2925341

אתר: http://www.lilit-b.com

אימייל: lilitba2@gmail.com

בלוג: לילית נתיב האור פוריות טבעית

פייסבוק: לילית נתיב האור

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לילית נתיב האור אלא אם צויין אחרת