00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

חאצ'פורי עם תוספות- ארוחת הערב המושלמת!

11/08/2016

תראי איזה פטנט מעולה:
מתכון שהוא גם מזין, גם פשוט להכנה, גם טעים וגם מעסיק את הילדים הגדולים :-)

מה זה בכלל חאצ'פורי?
למי שלא מכירה, חאצ'פורי הוא מתכון מהמטבח הגרוזיני.
משמעות המילה חאצ'ו בגרוזינית היא גבינה, ופורי משמעותו בצק.
ביחד מדובר במאפה גבינות טעים במיוחד :-)

הגרסה שאני נותנת כאן היום היא גרסה משודרגת,
שאני לא בטוחה שגרוזינים אמיתיים יחתמו לכם שהיא קשורה למתכון המקורי... surprise
אבל היא עדיין טעימה מאוד!

אם את מאלו שיש להן חרדת שמרים ומפחדות לנסות כל מאפה שמשתמש בהם
הנה ההזדמנות שלך להתגבר על הפחד! במתכון הזה זה ממש קל, ואני מבטיחה להסביר בדיוק
איך לעשות את זה כך שההתפחה תעבור בשלום surprise

והנה המתכון, שימי לב לטיפים החשובים שמופיעים בסופו, הם יעשו לך את ההבדל
בין הצלחה מסחררת לנפילה שאין כמותה:

מצרכים לשמונה יחידות-
לבצק: 
קילו קמח מלא
כף מלח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
שלוש כוסות מים פושרים
שליש כוס שמן זית

למילוי:
שתי עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
זיתים מגולענים חתוכים
בצל סגול פרוס לרצועות ומטוגן
חבילת פטריות חיות, פרוסות ומטוגנות
גבינה בולגרית (5% שומן)
8 ביצים

הכנה-
1. מנפים קמח לקערה. מוסיפים את כף המלח ומערבבים היטב. הערבוב חשוב מאוד,
צריך לוודא שכל המלח יבלע בקמח, כך שהוא לא יגע ישירות בשמרים.
זה כל הסוד למאפה שמרים מוצלח devil

2. בגומה שיצרנו במרכז הקמח שמים 2 כפות שמרים יבשים ו-2 כפות סוכר.

3. מוסיפים שתי כוסות מים פושרים ומתחילים ללוש.
במידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים פושרים במהלך הלישה,
כך שיתקבל בצק שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

4. מוסיפים רבע כוס שמן זית ולשים עוד כחמש דקות.

5. מכסים את קערת הבצק ומניחים לו לתפוח עד הכפלת נפחו.
בקיץ זה ייקח זמן קצר (כחצי שעה), בחורף קצת יותר.
טיפים לזרוז התפיחה בסוף המתכון.

6. לאחר שהבצק תפח לשים אותו שוב ומחלקים לשמונה עיגולים שווים בגודלם.
מותירים מעט בצק שישמש כ"דפנות" למאפה.

7. על תבנית אפיה גדולה (של התנור) מניחים נייר אפיה. 
עליו מניחים ארבעה עיגולי בצק שרידדנו אותם ביד לעובי של כסנטימטר.

8. שמים על כל עיגול בצק מילוי אחר-
קוביות עגבניה, פרוסות זיתים מגולענים, בצל מטוגן, פטריות מטוגנות.

9. מפוררים גבינה בולגרית על כל עיגול בצק.

10. מחלקים את הבצק שנשאר לשמונה חתיכות, יוצרים נחש מכל חתיכה
ושמים אותה על עיגול הבצק מסביב למילוי.
אם את רוצה שלא יצא לך מצ'וקמק כמו שיצא לי בסרטון כדאי להקפיד
לחבר את דופן הבצק לבסיסו surprise עוד טיפ בהקשר הזה בסוף המתכון.

11. שמים ביצה מעל כל עיגול בצק.

12. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה, עד שהביצה מוכנה לגמרי 
והמאפה זהוב.

טיפים חשובים:
המאפה שבסרטון גדול מאוד ומתאים למבוגרים מבחינת הכמות.
כדי להתאימו לילדים ניתן לחלק ליותר משמונה כדורים ואז כל מאפה יהיה קטן יותר.
אפשרות אחרת היא לרדד את הבצק עם מערוך לעובי של כחצי ס"מ,
ואז לאחר האפיה הוא יצא לא עבה מדי והמילוי ייתן את מרבית הטעם.
זה עדיין יהיה הרבה בשביל ילד קטן, אבל קל יותר לעיכול...

אם קמח מלא לא הכי הולך בבית שלכם אפשר להשתמש בשני טריקים:
או לעשות חצי-חצי, כלומר 500 גרם קמח לבן ו500 גרם קמח מלא,
או פשוט להשתמש בטריק שבטיפ הקודם ולרדד את הבצק במערוך
כך שיתקבל מאפה עם פחות בצק ויותר מילוי ואז לא ירגישו בטעם של הקמח המלא
(אצלי זה עובד surprise).

במקום להשתמש בבצק נוסף לבניית דופן למאפה אפשר לקפל את הקצוות של הבסיס
כמו שאכן עושים במתכון המקורי- פשוט מקפלים אותם כלפי פנים.

כדי לזרז את התפחת הבצק אפשר להשתמש בטריקים הבאים:
להניח קופסת גפרורים (עם הצד שכנגדו משפשפים את הגפרור) על הבצק.
לחילופין (או בנוסף), להניח את הקערה בתוך קערה גדולה יותר עם מים רותחים.
בקיץ זה יגרום לבצק לתפוח תוך 15-20 דקות. בחורף ייקח לו כחצי שעה.
באופן כללי להתפחה בחורף מומלץ להניח את הבצק ליד מקור חום כלשהו,
למשל התנור הדולק שלך.

אם את מתמודדת עם הריון בשלהי אוגוסט וגם ככה כבר חם לך וכבד לך,
ובנוסף לזה הילדים הגדולים שבחופשה דורשים את תשומת הלב שלהם
את יכולה להשתמש במתכון הזה כפעילות נהדרת להעביר אחר צהריים נעים.
איזה ילד לא אוהב ללוש? אז במקום שישחקו בפלסטלינה או בבר-בצק 
הם מוזמנים ללוש את הבצק הזה ולהביא תועלת cheeky.

בתאבון 

ואם את כבר כאן תרשי לי להזמין אותך להצטרף לקהילת ההריוניות והאימהות הטריות המקסימה שלי!
מעל 4,000 נשים מהממות שמקבלות ממני כל שבוע טיפ, סרטון, מתכון או הטבה 
שהופכים את ההריון, הלידה וההורות הראשונית לקלים ונעימים יותר.
עושים את זה כאן ועל הדרך מקבלים מיני-קורס-הכנה-ללידה-בחינם!

מחכה לתגובות שלך!
נשיקות 
יעל
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת