88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שזיפים הפוכה

עוגת שזיפים הפוכה

 

 

 

עוגת שזיפים הפוכה

וקודם הערה: לעוגת שזיפים בוחרים שזיפים אדומים , לא הארופאים שנקראים שגיב, ולא שזיפים צהובים או ירוקים,

רצוי שיהיו אדומים בפנים ובחוץ, לא בשלים ורכים מדי, ולא קשים מאוד,  כאלה שאפשר לחתוך יפה בסכין חדה,

 

 

 

 

קרדיט חן שוקרון ל בייקרי - מאקו

עוגת שזיפים הפוכה

עוגה רכה ועסיסית, עם שפע של שזיפים מקורמלים וניחוחות קינמון ושקדים

 

 

 
 

 

המצרכים (10 מנות):

לשכבת השזיפים:

  • 75 גר' חמאה
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר, רצוי סוכר דק
  • 1 כף דבש
  • כ – 10 שזיפים בינוניים, רצוי מוצקים
  • מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון

לבלילה:

  • 1.5 כוסת (210 גר') קמח
  • שקית (10 גר') אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 75 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה קוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ועוטפים את בסיס התבנית מבחוץ ברדיד אלומיניום.

 

2במחבת כבדה מחממים יחד את הסוכר, החמאה והדבש עד שהסוכר והחמאה מתמוססים לחלוטין. מעבירים לבסיס התבנית.

 

 

חוצים את השזיפים, מגלענים וחותכים כל חצי לכ-6 פרוסות דקות. מניחים בקערה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. מערבבים היטב. מסדרים מעל הסוכר והחמאה את פרוסות השזיפים במעגלים ובאופן חופף וצמוד, מתחילים מהמעגל החיצוני.

3הבלילה: לקערה בינונית מנפים את הקמח, אבקת אפייה והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

4בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים היטב את החמאה יחד עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד עד להטמעה. מוסיפים את תמצית הווניל ותמצית השקדים ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב – מתחילים במחצית מהקמח, לאחר מכן כל כמות החלב, ומסיימים במחצית השנייה של הקמח. מערבלים היטב, ובמידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה.

6. יוצקים את הבלילה על מעל שכבת השזיפים, מיישרים את פניה ואופים כ-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-30 דקות. מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית כדי לוודא שהעוגה נפרדת בקלות מדפנות התבנית. מניחים צלחת הגשה על גבי התבנית והופכים את העוגה, כך שפניה יפנו כלפי מטה ומבלי להסיר את הקפיץ. מניחים לכ-15 דקות, על מנת לאפשר לנוזלים לחלחל אל העוגה. מוציאים את הקפיץ ומסירים את הבסיס ונייר האפייה ומגישים. ניתן להגיש עם שמנת מתוקה ממותקת קלות מאוד. העוגה נשמרת בקירור עוד 3 ימים נוספים.

השזיפים שטופים מגולענים ופרוסים

פרוסות השזיפים מסודרות בצפיפות ובמעגלים מהחוץ לאמצע

מעל השזיפים יוצקים את בלילת הבצק

עוטפים את התבנית מבחוץ ברדיד אלומיניום, נגד נזילות

מכניסים לאפיה, 

בסיום מצננים 30 דקות, והופכים את התבנית

העוגה הפוכה, הבצק סופג את כל המיצים והקרמל, 

מראה משובב, וטעם עדנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת